Wiec tak ja osobiście mam już drugie auto z Automatem pierwszy MKII a teraz MKIII no i już sie przekonałem, co daje wymiana oleju. Jeśli ktoś ma kanał to można to zrobić do tego potrzeba 2 osób. Ja wymieniałem u specjalistów w Krakowie serwis pierwsza klasa zajmują sie oni tylko skrzyniami automatycznymi od wielu lat. Wymiana trwa 30 min oczywiście, jeśli robi to specjalista. Jak ktoś chce to opisze cała procedurę. Nie zapominac o filtrze oleju !!!
Tu jest link do strony od serwisu zawsze mozna przedzwonic i sie opytac (miła obsługa) http://www.auto-mat.com.pl/index2.html
Pozdrawiam
Wymiana oleju w automacie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hanti
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
kolega ma rację a dodatkowo wymienia się filtr oleju przekładniowego więc nie kłóćcie się panowie bo w książkach nie pisze często nic ale ... w wielu też pissze no i pytałem się kumpla z serwisu skody a kuzyn robił kiedyś w hondzie i też to tam robiliAtomic10 pisze:A wiec sparawa jest nastepujaca W AUTOMATACH WYMIENIA SIE OLEJ !!!
jak chce to niech wymieni olej ale razem z filtrem jak nie to nie........