problem z modułem komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam dziwny problem z modułem komfortu w borze '01
po zamknięciu samochodu nie ma potwierdzenia kierunkowskazami
wcześniej miałem błąd tylnego lewego zamka, myślałem ze to z tego powodu nie mrugają kierunkowskazy, wiec wymieniłem zamek, błędów nie ma już żadnych, w module naturalnie aktywowane jest mruganie zarówno przy otwieraniu jak i zamykaniu, niestety działa tylko przy otwieraniu.
co może być przyczyną??
po zamknięciu samochodu nie ma potwierdzenia kierunkowskazami
wcześniej miałem błąd tylnego lewego zamka, myślałem ze to z tego powodu nie mrugają kierunkowskazy, wiec wymieniłem zamek, błędów nie ma już żadnych, w module naturalnie aktywowane jest mruganie zarówno przy otwieraniu jak i zamykaniu, niestety działa tylko przy otwieraniu.
co może być przyczyną??
Mam to samo mryga przy otwieraniu .... a zamykanie cisza ,,,
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Nie wiem czy ma to jakis wplyw, a tez dokladnie nie pamietam, czy jak wymienilem baterie w pilocie to wszystko wrocilo do normy ?!
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
Przyczyny szukałbym w mikrostykach przy zamkach albo diodzie w drzwiach .... która się przepala ... Nic mi więcej do głowy nie przychodzi zielu,
jak pisałem faktycznie wcześniej był błąd spowodowany jednym z mikrostyków, cały zamek wymieniłem, wszystko działa jak trzeba, błędów nie ma, kierunki nadal nie potwierdzają zamknięcia
Ja też nie mam błędów a migania nie ma przy zamykaniu ... a wiem na 100% ,że dioda spalona w drzwiach
Sprawdź ...
Potrzebny np vag i wtedy
Moduł komfortu [46- Central Comfort] - [Adaptation - 10]
kanał 09 musi byc wartość 1
Sprawdź ...
Potrzebny np vag i wtedy
Moduł komfortu [46- Central Comfort] - [Adaptation - 10]
kanał 09 musi byc wartość 1
a czujnik zamkniętej maski posiadacie? oraz czy działa mikrostyk klapy tył
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: problem z modułem komfortu
Dioda mi normalnie miga po zamknięciu. Na kanale 9 jest włączone.
Mikrostyk klapy tył działa ok.
Czy czujnik maski mam to nie wiem, nigdzie nic nie pokazuje jak mam ją otwarta.
Mikrostyk klapy tył działa ok.
Czy czujnik maski mam to nie wiem, nigdzie nic nie pokazuje jak mam ją otwarta.
Któryś z zamków niedomaga niestety. Może nawet ten nowy. Spróbuj kilka razy nacisnąć zamykanie. Jak za którymś razem mrugnie to znaczy, że zamek któryś jest lipny i nie rygluje.
Ryglowanie sprawdzisz zamykając się w aucie z pilota. Jak któreś drzwi się otworzą po pociągnięciu za klamkę(od środka) to znaczy, że w nich zamek jest do zrobienia/wymiany.
Ryglowanie sprawdzisz zamykając się w aucie z pilota. Jak któreś drzwi się otworzą po pociągnięciu za klamkę(od środka) to znaczy, że w nich zamek jest do zrobienia/wymiany.
Re: Odp: problem z modułem komfortu
I przyczyna okazał się czujnik otwarcia maski, zamek nie wciskał poprawnie mikrostyku z powodu braku blaszki
Dorobiłem brakujący element z kawałka cieniutkiego elastycznego plastiku i wszystko działa jak należy :-D
Dorobiłem brakujący element z kawałka cieniutkiego elastycznego plastiku i wszystko działa jak należy :-D
a co pisałem?zielu pisze:I przyczyna okazał się czujnik otwarcia maski, zamek nie wciskał poprawnie mikrostyku z powodu braku blaszki
grg474 pisze:a czujnik zamkniętej maski posiadacie? oraz czy działa mikrostyk klapy tył
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć