Kącik posiadaczy MK7
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK7
Przepraszam za głupie pytanie
Jak wyjąć siedzisko tylnej kanapy?
golf 7 5d
Od strony kierowcy podnoszę, wyskakuje z zaczepów i co dalej....... są zaczepy od isofixa, ale coś chyba jeszcze trzyma? Czy na siłę? Do góry czy w stronę kierowcy? Być może jestem kompletnym idiotą, ale na moje usprawiedliwienie, próbowałem: zimno i ciemno i nie chciałbym czegoś uszkodzić
Jak wyjąć siedzisko tylnej kanapy?
golf 7 5d
Od strony kierowcy podnoszę, wyskakuje z zaczepów i co dalej....... są zaczepy od isofixa, ale coś chyba jeszcze trzyma? Czy na siłę? Do góry czy w stronę kierowcy? Być może jestem kompletnym idiotą, ale na moje usprawiedliwienie, próbowałem: zimno i ciemno i nie chciałbym czegoś uszkodzić
- navwiedzony
- 777
- Auto: Golf 7R
- Silnik: CJXC
Kącik posiadaczy MK7
I jak tam sprawa z tym siedziskiem? Udało się opanować?
Jak widać nikt nie przerabiał takiego motywu i w związku z tym to echo w temacie...
Jak widać nikt nie przerabiał takiego motywu i w związku z tym to echo w temacie...
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
Kącik posiadaczy MK7
No hej
Chyba faktycznie Koledzy nie przerabiali tematu
Po kilkakrotnych "DELIKATNYCH" moich próbach, podjechałem do serwisu. Z uśmiechem politowania bardzo sympatyczny men z serwisu pokazał w czasie ok 15 sekund. Już umiem .............................
1. "na siłę" do góry od strony kierowcy - wyjdą przednie zaczepy
2. odchylić przód o 30 stopni do góry
3. "na chama" pchać do tyły o ok 1,5 cm - jest tam prymitywny zaczep (wystający kawałek blachy) o który zachodzi drut spod siedzenia
4. po wypięciu się samoczynnym z zaczepu (słychać i czuć) ciągnąć na siłę do przodu pokonując opór mocowań isofixa.
Jak się wie to banalnie proste, prymitywne wręcz
Może się komuś przyda
pozdrawiam
Chyba faktycznie Koledzy nie przerabiali tematu
Po kilkakrotnych "DELIKATNYCH" moich próbach, podjechałem do serwisu. Z uśmiechem politowania bardzo sympatyczny men z serwisu pokazał w czasie ok 15 sekund. Już umiem .............................
1. "na siłę" do góry od strony kierowcy - wyjdą przednie zaczepy
2. odchylić przód o 30 stopni do góry
3. "na chama" pchać do tyły o ok 1,5 cm - jest tam prymitywny zaczep (wystający kawałek blachy) o który zachodzi drut spod siedzenia
4. po wypięciu się samoczynnym z zaczepu (słychać i czuć) ciągnąć na siłę do przodu pokonując opór mocowań isofixa.
Jak się wie to banalnie proste, prymitywne wręcz
Może się komuś przyda
pozdrawiam
- navwiedzony
- 777
Kącik posiadaczy MK7
Czyli jak zwykle - jak się wie, to się wie
Dzięki za informacje, może faktycznie się komuś przydadzą.
Dzięki za informacje, może faktycznie się komuś przydadzą.
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Kącik posiadaczy MK7
koledzy powiedzcie tak łopatologicznie jak uruchomić wycieraczki w trybie serwisowym, tzn. tak aby zostały na szybie i można było je odchylić na maskę, bo czytam te instrukcje, a tu czytaj na tej stronie, a tam na innej stronie i tak trudno coś normalnie znaleźć.
str. 124 instrukcji, niby włączyć i wyłączyć zapłon a następnie dźwignię lekko w dół?? jutro sprawdzę, dziś już nie chce mi się iść do zimnego garażu
str. 124 instrukcji, niby włączyć i wyłączyć zapłon a następnie dźwignię lekko w dół?? jutro sprawdzę, dziś już nie chce mi się iść do zimnego garażu
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Dokładnie tak. Wciśnij guzik start i jeszcze raz aby wyłączyć (nie musisz wciskać sprzęgła aby odpalić silnik). Potem przyciśnij dźwignię wycieraczek w dół i chwilę przytrzymaj. Wycieraczki ustawią się pionowovolf_66 pisze:str. 124 instrukcji, niby włączyć i wyłączyć zapłon a następnie dźwignię lekko w dół??
Mam nadzieję, że nie zagmatwałem Ci sprawy
Kącik posiadaczy MK7
dzieki,
koledzy znalazłem taka informację "Volkswagen przedłużył darmową aktualizację nawigacji do 5 lat od zakończenia produkcji danego modelu nawigacji."
czy ktoś może to potwierdzić??
koledzy znalazłem taka informację "Volkswagen przedłużył darmową aktualizację nawigacji do 5 lat od zakończenia produkcji danego modelu nawigacji."
czy ktoś może to potwierdzić??
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Nie ma za co
Ktoś już pisał o tym na forum. Było to w dziale nasze auta. Nie pamiętam jednak, kto . Chyba więc, to prawda .
Ktoś już pisał o tym na forum. Było to w dziale nasze auta. Nie pamiętam jednak, kto . Chyba więc, to prawda .
Re: Kącik posiadaczy MK7
Koledzy dziś jadąc do pracy rano pojawił mi się komunikat widoczny na zdjęciu, wie może ktoś czego dotyczy, po pracy zajmę się tematem
- navwiedzony
- 777
Kącik posiadaczy MK7
Optymistycznie to nie wygląda... A dotyczy to modułu skrętu bixenonów. Tylko ciekawe czy to jakiś błąd oprogramowania czy padł ten moduł. Oby to pierwsze.
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Jeśli po restarcie pojawia się ponownie, to zapewne niestety ale to drugie czyli modół
Re: Kącik posiadaczy MK7
koledzy w którym miejscu znajduje się gniazdo złącza diagnostycznego w naszych golfach? dzwoniłem do gościa w ASO powiedział ze może to być bzdura, ale nie wykluczył modułu, trzeba podjechać, może jeszcze w ramach gwarancji zrobią (skończyła się 9 listopada 2014r.)
- navwiedzony
- 777
Kącik posiadaczy MK7
O tutaj:
http://www.outilsobdfacile.com/location ... gen-golf-7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.outilsobdfacile.com/location ... gen-golf-7" onclick="window.open(this.href);return false;