Wgięta stopka opony
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Wgięta stopka opony
Mam do kupienia parę opon 215/35/18, na powierchni stopki opony, gdzie styka się ona z powierchnią felgi jest jakby "wgięcie" stopki, jest ono widoczne oraz wyczuwalne pod palcem, ma głębokość może pół milimetra. Zapewne powstało przez uszczypnięcie łyżką przy ściąganiu opony z felgi. Nie ma jednak żadnego ubytku gumy. Teraz pytanie, czy przy feldze o szerokości 8 cali nie będzie z niej uciekało powietrze, czy jest to może bez problemu do zniwelowania pastą używaną do smarowania opon na wulkanizacji?
- mocart1989
- Wodzu
Wgięta stopka opony
kolego jest specjalny uszczelniacz do stopek opony nazywa się chyba bead sealer, dobry wulkanizator powinien go mieć. Opona i felga musi być czysta. Ja stosowałem to na swoich 16 bo mi rantem powietrze uchodziło i ładnie trzymało
dawniej viewtopic.php?f=88&t=417771" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
Wgięta stopka opony
k0nr4d pisze:kby "wgięcie" stopki, jest ono widoczne oraz wyczuwalne pod palcem,
Jedno wyklucza drugie i swoją stroną ciekawa miara najlepiej jak bys dał fotok0nr4d pisze:ma głębokość może pół milimetra
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Wgięta stopka opony
Ciężko to określić, po prostu stopka jest nierówna na odcinku centymetra. co jest wyczuwalne palcem, miejsce zaznaczone na fotce jest minimalnie głębiej, niż reszta powierzchni opony.