[mk II 1,3 NZ] Wyciek z uszczelniacza na walku rozrzadu...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lordman
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk II 1,3 NZ] Wyciek z uszczelniacza na walku rozrzadu...

Post autor: lordman » czw wrz 21, 2006 11:27

Od jakiegos czasu mialem wyciek oleju z walku rozrzadu tzn tak mysle gdyz mialem zapeckane pod oslona paska rozrzadu ta strone i ciagnela sie ona az do misy olejowej przez alternator raz mocniej a raz slabiej zalezy jakie obroty. Doszedlem do wniosku ze trzeba wymienic uszczelniacz i tak tez zrobilem. Przez pewien okres bylo ok sucho i spoko ale po jakims m-c zaczol sie narazie pocic ale juz po 3 m-c cieknie ciurkiem. Co mozna jeszcze zrobic zeby przestalo. Nie chce mi sie co 3-c wymieniac uszczelniaczy. Czy to mozliwe ze walek jest juz lekko "zjechany" co powoduje nieszczelnosci. Znajomy mi podpowiedzial zebym zalal mineralny to uszczelni mi wszystkie takie male nieszczelnosci ale nie wiem czy te silniki powinny jezdzic na mineralnym.Pomocy i z gory dziekuje....

Awatar użytkownika
łyssy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: łyssy » czw wrz 21, 2006 12:15

a jesteś pewien żę nie cieknie ci z czujnika cisnienia oleju?

Awatar użytkownika
lordman
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lordman » czw wrz 21, 2006 13:08

wlasnie tam na czujniku nie patrzylem i powiem szczerze ze nie wiem gdzie go szukac dokladniej. Moze jakas podpowiedz

Awatar użytkownika
łyssy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: łyssy » czw wrz 21, 2006 18:06

z tylnej strony silnika, zaraz pod pokrywą zaworów znajduja sie dwa czujniki ciśnienia oleju wkręcone do bloku, jeden ma niebieski,a drugi żółty kabelek, ja miałem podobne obiawy - znaczy zaciekajacy olej pod obudwa paska i az na misę bo ciekło z tegoczujnika po lewej stronie, zaraz koło obudowy paska

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”