Mocne drgania silnika.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Mocne drgania silnika.
Witam.
Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu mój AAZ strasznie zaczął sie trząść. Po nagrzaniu się silnika drgania troche ustępują ale nadal są i to takie, że cała buda sie telepie. Zauważyłem, że gdy rano odpale auto to nie gaśnie kontrolka ładowania i wtedy samochód chodzi równiutko i kulturalnie lecz gdy tylko dodam lekko gazu kontrolka gaśnie i silnik zaczyna się telepać. Pomyślałem ze wina może leżeć po stronie alternatora, więc zawiozłem go do zregenerowania. Niestety to nie pomogło. Czasami też przy włączeniu zapłonu kontrolka ładowania w ogole się nie zaświeca i silnik pracuje rowno. Dodam, że nie dawno zostały wymienione trzy poduszki silnika,wtryskiwacze,filtry i świece. W czym może tkwić problem?
Samochód to Passat B3 92r.
Pozdrawiam.
Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu mój AAZ strasznie zaczął sie trząść. Po nagrzaniu się silnika drgania troche ustępują ale nadal są i to takie, że cała buda sie telepie. Zauważyłem, że gdy rano odpale auto to nie gaśnie kontrolka ładowania i wtedy samochód chodzi równiutko i kulturalnie lecz gdy tylko dodam lekko gazu kontrolka gaśnie i silnik zaczyna się telepać. Pomyślałem ze wina może leżeć po stronie alternatora, więc zawiozłem go do zregenerowania. Niestety to nie pomogło. Czasami też przy włączeniu zapłonu kontrolka ładowania w ogole się nie zaświeca i silnik pracuje rowno. Dodam, że nie dawno zostały wymienione trzy poduszki silnika,wtryskiwacze,filtry i świece. W czym może tkwić problem?
Samochód to Passat B3 92r.
Pozdrawiam.
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mocne drgania silnika.
A poduszki silnika jak wymieniałeś to przypadkiem nie na zwykłe gumowe zamiast olejowych?
-
- Nowicjusz
Mocne drgania silnika.
Witam.
Wszystkie są olejowe. Już kiedyś zrobiłem taki błąd i kupiłem zwykle. Ale silnik nawet na zwykłych nie drgal tak jak teraz.
Wszystkie są olejowe. Już kiedyś zrobiłem taki błąd i kupiłem zwykle. Ale silnik nawet na zwykłych nie drgal tak jak teraz.
Mocne drgania silnika.
Masz jakąś elektrykę przy pompie wtryskowej ( oprucz zaworka dopływu paliwa ) ?
To mi wygląda na coś z elektryką pompy wtryskowej - przestawianie kąta wtrysku ?
Jeśli masz ten z boku na dole pompy to sprawdź czy działa.
To mi wygląda na coś z elektryką pompy wtryskowej - przestawianie kąta wtrysku ?
Jeśli masz ten z boku na dole pompy to sprawdź czy działa.
-
- Nowicjusz
Mocne drgania silnika.
Nie wiem jakie mam obroty. Nie mam obrotomierza Zastanawia mnie ta kontrolka od ładowania. Czemu po jej zgaśnięciu silnik zaczyna się telepać. Czasem jak mam wlączony zapłon i poruszam kostką od licznika to gasną kontrolki i po dopaleniu silnik chodzi dobrze. W liczniku nie działa mi wskaźnik paliwa i temperatury. Czy to ma coś do rzeczy?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Mocne drgania silnika.
Napięcie ładowania jest dobre bo alternator został w pełni zregenerowany. Czy w liczniku mogło się coś zepsuć aż tak żeby pobierał tyle prądu? Dziś powinien przyjsć mi nowy używany licznik. Więc się okaże czy to jego wina
Mocne drgania silnika.
To, że został zregenerowany nie oznacza jeszcze, że masz ładowanie OK, bo może być np. słabe połączenie na kablach albo nawet czasem różnie bywa z tymi regeneracjami.
Skoro problem pojawia się gdy zgaśnie kontrolka to znaczy, że zależy to od napięcia ładowania, a więc po pierwsze sprawdziłbym jakie jest gdy nie świeci, a jakie gdy świeci zamiast kupować części w ciemno.
Skoro problem pojawia się gdy zgaśnie kontrolka to znaczy, że zależy to od napięcia ładowania, a więc po pierwsze sprawdziłbym jakie jest gdy nie świeci, a jakie gdy świeci zamiast kupować części w ciemno.
-
- Nowicjusz