[MK3 SDI] Obejmy przy filtrze paliwa???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 SDI] Obejmy przy filtrze paliwa???
Witam !! Zabieram sie do wymiany filtra paliwa i mam pytanie odnośnie zacisków na przewodach paliwowych ( Na zdjęciu poniżej). Wyglądają na zakładane fabrycznie i jednorazowe , czy ktoś je zdejumował i zakładał . Czy raczej muszę przed wymianą filtra zaopatrzyć się w nowe obejmy.??? dzięki za podpowiedzi hej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 16:18 przez dareh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a jak sie nawet zniszcza, jedz do sklepu i kup takie na wkret, tylko niech Ci dobierze odpowiednia srednice (maja zakres od ... mm do ...mm), ja tak mam i nie narzekam, koszt około 50 groszy to nie majatek, a po co sie meczyc i kombinowacgolfkiller69 pisze:prosta sprawa rozegnij to srubokretem zdejmij wymien potem zagnij spowrotem nie znisczy sie ja tak robiłem
p.s. wymieniajac filtr paliwa warto tez wymienic zaworek zwrotny (nie wiem czy dobrze napisalem) ten bialy plastyk nad filtrem, ja nie wymienilem i mialem objawy zapowietrzonego diesela...
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co do obejm - jak najbardziej nowe na śrubokręt - jak pocieknie paliwo pół biedy - gorzej jak się zacznie układ zapowietrzaćPGrzemek pisze:a jak sie nawet zniszcza, jedz do sklepu i kup takie na wkret, tylko niech Ci dobierze odpowiednia srednice (maja zakres od ... mm do ...mm), ja tak mam i nie narzekam, koszt około 50 groszy to nie majatek, a po co sie meczyc i kombinowacgolfkiller69 pisze:prosta sprawa rozegnij to srubokretem zdejmij wymien potem zagnij spowrotem nie znisczy sie ja tak robiłem
p.s. wymieniajac filtr paliwa warto tez wymienic zaworek zwrotny (nie wiem czy dobrze napisalem) ten bialy plastyk nad filtrem, ja nie wymienilem i mialem objawy zapowietrzonego diesela...
co do zaworka - jesli bangla - zostaw oryginał - zamienniki są raczej marnej jakości
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
PGrzemek, zgadzam sie z tym kolega a przy rozginaniu starego seryjnego zacisku mozna i wezyk śrubokretem przeciac gra nie warta swieczki ,a nawet jak odzyskasz te zaciski i załozysz je drugi raz i paliwo zacznie ci leciec czy bedzie ciagnał powietrze i tego nie zauwarzysz to dopiero bedziesz miał problem.
MOIM ZDANIEM TE ZACISKI SA JAK PREZERWATYWY JEDNORAZOWE
MOIM ZDANIEM TE ZACISKI SA JAK PREZERWATYWY JEDNORAZOWE
G R U P A L U B E L S K A
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Są to zaciski jednorazowego użytku i lepeiej będzie jak się zaopatrzysz w nowe skręcane - unikniesz ryzyka zapowietrzenia układu
Takie zaciskowe też gdzieś widziałem - są do kupienia napewno - tylko po co kombinować...
Pozdroooooooo
Takie zaciskowe też gdzieś widziałem - są do kupienia napewno - tylko po co kombinować...
Pozdroooooooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
POWODZENIA !!!dareh pisze:Dzięki !! Kupiłem filtr VW - 29zł i 2 szt obejmy skręcane na srubokręt - 1zł - jutro biorę się za wymianę.Pozdrawiam Hej
Masz jeszcze linka z poradą na temat 'wymiany filtra paliwa w 1,9TDI'
++++++++PORADA LINK+++++++++
POZDROOOOOOOO
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V