[mk2] MAM PROBLEM POMOZCIE!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[mk2] MAM PROBLEM POMOZCIE!!!

Post autor: Fugi » śr wrz 20, 2006 17:46

mam problem z moim MK2.a wiec : golf nie chce odrazu zapalic tzn.dlawi do strasznie jak ejst zimny to nie moze uciagnac prawie i na poczatku na wolnych ma ponizej 10000 tys obrotow.. potem jak juz zaczyna chodzic w miare normalnie to jak mu przycisne z wolnych to go tak jakby zatyka obroty spadaja i dopiero rosna to samo jak jade jest przytkany.patrzylem ostatnio i rozlecial mi sie katalizator myslicie ze to tego przyczyna??? tak jakby go dlawi moze dlatego ze nie ma juz przelotu w rurze bo kat sie rozwalil??napiszcie co sadzicie dzieki mam golfa MK2 1.6 benzyna
Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2006 17:55 przez Fugi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
buxi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: buxi » śr wrz 20, 2006 17:48

Zmień filtr paliwa i powietrza i nie katuj tak tego vw :D

---------- Passat -----------

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Fugi » śr wrz 20, 2006 17:54

jescze wiecej inf potzrebuje

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr wrz 20, 2006 17:55

jeżeli porcelana w katalizatorze sie rozleci to nastepuje drastyczny spadek przepływu spalin - stąd u ciebie takie braki mocy

ps: jeszcze raz użyjesz niecenzuralnego słownictwa bedzie kara -- czyt. regulamin

:-k ...

ajni
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Leon 1M 1.4 16V
Silnik: AXP

Post autor: ajni » śr wrz 20, 2006 18:24

Nie chce tu robić za moda ale temat wiadomości nie mówi nic o problemie. nasz chyba błąd w podaniu obrotów
Fugi pisze:wolnych ma ponizej 10000 tys obrotow
bo 10tyś na wolnych hmm to nawet max tyle nie ma.
Co do mocy to jak pisali filtry i jeśli w kacie coś się tłucze to wyciąć. Ile masz przejechane tym golfiakiem? Może kat jest zapchany, jeślimasz wycinać to mozesz zamontować stumienice w zamian koszt około 70zł a wygląda jak kat (czasem się przydaje na upierdliwej stacji przy przeglądzie) i lepiej opróżnia komory spalania. Może wtryki sa zapieczone, jaki kolor świec, może skład mieszanki zły. Nieszczelny dolot albo zamienione wężyki podciśnieniowe (to się częśto zdarza ale wolne wtedy falują)

Myślcie ludzie to nie boli!!!

Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Fugi » śr wrz 20, 2006 20:13

tak tak blad mialo byc 1000 na wolnych sorki;p jak mu dodaje gazu to go muli wogole jakby niechcial ciagnac jak jest zimny i nie wiem czy to wina katalizatopra ze zatkal rure czy lambda czy moze filtr paliwa heh??

[ Dodano: 20 Wrz 2006 20:16 ]
czyli co mam zrobic??wezyki podcisnienia??hmm??strumienica cos da??bo niby przeglady robie u kumpla.katalizator juz sie rozlecial golfik ma przejechane 170 tys.mam nazieje ze to tlyko katalizator dzieki za pomoc:)

ajni
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: ajni » śr wrz 20, 2006 20:33

Na jakiej podstawie sądzisz że kat się rozleciał. Wszystkie filtry i tak by wypadało wymienić będzie mniej palił bo mniejsze opory ssania. co do filtra paliwa to nie wiem bo jest on zaraz za pompą paliwową pod samochodem to jest tylko siateczka. Niby piszą że nie ma potrzeny wymiany tego przez cały okres używalności, ale to w opisie digifant nie wiem dokładnie jak tutaj. Gdzie tankujesz może paliwo syf. lambdę na upatrego sprawdzisz zwykłym miernikiem. Ze strumienicą jest różnie ale z tego co słyszałem to ludzie nie narzekają więc może być tylko lepiej. Podaj model silnika czy to ma samodiagnoze i rok auta. Jakoś w ten przebieg 170kkm ciężko mi uwierzyć.

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Fugi » śr wrz 20, 2006 20:40

rocznik auta to 90 mam przejechane nie 170 km tylko 170 tys!!napisalem przeciez 1.6 nie mam tego wielofunkcyjnego komputera.co do katalizatora to znajomy mechanikpowiedzial ze katalizator mi sie rozpadl wogole slychac to ze blokuje on spaliny i penknal z boku bo czasami powietrze uciaka mi z pod auta tam gdzie mam drzwi.mysle ze to kat.wytne go zmienie swiece i sprawdze czy zaplon sie nie przestawil.tak wogole to filtr paliwa nie mam pod autem tylko pod maska .nom:)

ajni
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: ajni » śr wrz 20, 2006 21:23

Jakoś przeoczyłem że to 1.6 a myślałem że 1.8 nie wiem czemu. wiem że 170 tyś napoisałem 170kkm czyli tzw kilo(tyś) kilometry. Ale to i tak trochu mało, ale są i takie egzemplarze. Skoro kat pękł i porcelana popękała todo wycięcia bo pchnie ci to na tłumiki i dopiero wtedy będziesz miał problem. Tk czy inaczej kat na złom a w to miejsce stromienica lub kawałek rury w zależoności od upodobań. Kat będzie trzymał i to mocno, w dziale TDI gośc miał słabego mk3 ale ludzie główkowali bo coś go trzemało, okazał się rozsypany kat, nawet turbo nie dało rady go przepchać. No świece też można zmienić w szczególności jak podpalone elektrody.

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Fugi » śr wrz 20, 2006 21:34

dzieki za pomoc:) no mysle ze to kat:)

[ Dodano: 23 Wrz 2006 10:14 ]
No i lipa bo golf chodzi coraz dzwiwniej i to chyba nie przez kat dzis rano np nie chcial wogole odpalic a wczoraj obroty duuzo ponizej 1000 na wolnych jak mu przycislem na drodze to na swiatlach obroty mialem ok 2000 nawet do 3000!!na wolnych:( nie wiem co mu jest normalnie jakjest zimny to nie ma mocy i nie chce ciagnac jak juz sie zagrzeje to jedzie ale jak mudocisneto nie zbiera sie jak dawniej tylko go muli.wiecie co to moze byc???:(

[ Dodano: 23 Wrz 2006 12:40 ]
Gaznik??

[ Dodano: 23 Wrz 2006 13:14 ]
>???????????????????

[ Dodano: 25 Wrz 2006 10:20 ]
jak sie okazalo to podstawa pod gaznikiem do wyje**** lewe powietrze bierze heh

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”