Wymiana modułu komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
Niestety muszę u siebie wymienić moduł komfortu na nowy. W starym padł przekaźnik od oświetlenia wnętrza, ale przy wymianie uszkodziłem dwie ścieżki i teraz auto można zamknąć ale nie da się go już otworzyć z pilota. Mój moduł na oznaczenie 1C0959799. Pytanie takie czy jak kupię nowy moduł taki sam to on będzie miał wszystkie opcje poustawiane jak ten stary czy trzeba go programować i w jaki sposób. Czy też mogę kupić np moduł 1C0959799B i go przeprogramować. U mnie jest jedna wtyczka. Nie znam się na tym za bardzo a ne chce wywalać pieniędzy w błoto przy używanym, z kolei za nowy życzą sobie w salonie 820 zł. Dodam jeszcze że centralny miałem z kluczyka ale dokładałem uniwersalny sterownik na pilota. Mam też grzane lusterka reg. elektryczną, elektryczne szyby.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
-
- Użytkownik
Wymiana modułu komfortu
witam mozesz wymienic na modul 1C0959799B
jezeli posiadasz checzbek ,a kupisz z kombika to musisz przekodowac
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
Mam kombi i znalazlem nowy na allegro ale sprzedawca twierdzi ze trzeba go programowac a w serwisie mowia ze nowy jest juz zaprogramowany
Wymiana modułu komfortu
w serwisie nie wiedzą co mówiąpiotrb79 pisze:Mam kombi i znalazlem nowy na allegro ale sprzedawca twierdzi ze trzeba go programowac a w serwisie mowia ze nowy jest juz zaprogramowany
Aligator30, ma rację - jak nie wierzysz to podjedź do ASO i zapytaj czy potrafią przekodować moduł komfortu z HB na Varianta.. Oni mówią tak - nowy jest zakodowany bo nowy w ASo przychodzi już pod konkretny model czyli z oprogramowaniem pod np kombi i dlatego płacisz za niego nie 50-100zł tylko wielokrotnie więcej.Aligator30 pisze:witam mozesz wymienic na modul 1C0959799B
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
No ja mam kombi. Tylko czy jak kupie taki sam modul to beddzie pasowal. Tera mam 1c0959799 5dk00821100 i na allegro znalazlem taki sam nowy za 356zl. Moge go kupic bez obaw
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
piotrb79, reszty numerków nawet w ASO nie rozkminią, oni zamawiają komfort po numerze VIN... możesz kupić dowolny komfort z konkretnym numerem, sprzedawcy możesz pytać z jakiego pochodzi nadwozia...ale i tak będzie problem jeśli będzie z angola. Oczywiście wszystko można ogarnąć...
Wymiana modułu komfortu
piotrb79, jak chcesz to poszukam czy nie mam takiego (z kombi europa)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
Jakbys mogl to bede wdzieczny
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
Wymieniłem moduł na taki 1C0959799B ale niestety oświetlenie wnętrza nie wróciło. Dodatkowo po zamknięciu drzwi z modułu dochodzi kilkunastokrotne cykanie.
Wymiana modułu komfortu
czyli obejrzeć bezpieczniki nad skrzynką przekaźnikówpiotrb79 pisze:Wymieniłem moduł na taki 1C0959799B ale niestety oświetlenie wnętrza nie wróciło.
próbuje mrugać kierunkamipiotrb79 pisze:Dodatkowo po zamknięciu drzwi z modułu dochodzi kilkunastokrotne cykanie.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
Naet nie wiedziałem że nad przekaźnikami są bezpieczniki. Sprawdziłem tylko te od strony drzwi alte wszystkie są ok. Ale to tam jest bezpiecznik od czego bo od oświetlenia jest w tej skrzynce od strony drzwi?
Nie znalazlem zadnych bezpiecznikow nad przekaznikami chyba ze mowa o tych od strony drzwi z boku ale te sa wszystkie ok. Dodatkowo zauwazylem jeszcze ze otwieraja sie tylko drzwi kierowcy z pilota. Mruga tez po otwarciu dioda w drzwiach kierowcy ale po zalaczeniu silnika gasnie. Jak nic nie wymysle to w czwartek jestem umowiony do elektryka i niech sie bawi bo juz mnie to wkurza
Nie znalazlem zadnych bezpiecznikow nad przekaznikami chyba ze mowa o tych od strony drzwi z boku ale te sa wszystkie ok. Dodatkowo zauwazylem jeszcze ze otwieraja sie tylko drzwi kierowcy z pilota. Mruga tez po otwarciu dioda w drzwiach kierowcy ale po zalaczeniu silnika gasnie. Jak nic nie wymysle to w czwartek jestem umowiony do elektryka i niech sie bawi bo juz mnie to wkurza
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana modułu komfortu
Dzisiaj sprawdziłem moduł komfortu VCDS-em i wyskoczyły mi takie błędy.
01131 - Control Circuit for Turn Signals
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
01134 - Unlicensed Version. Not all DTCs
49-00 - will be decoded.
25-00 - Unknown Switch Condition
Dodam że mam dokładany centralny z pilota.
Dzisiaj odebrałem auto od elektryka i co się okazało:
Moduł komfortu który kupiłem na allegro był z anglika, normalnie myślałem że szlag mnie trafi. Jeden kabel do oświetlenia bagażnika był przetarty ale pod siedzeniem tylnym(tam nie zaglądałem) i jeszcze coś tam było nie tak.
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
01134 - Unlicensed Version. Not all DTCs
49-00 - will be decoded.
25-00 - Unknown Switch Condition
Dodam że mam dokładany centralny z pilota.
Dzisiaj odebrałem auto od elektryka i co się okazało:
Moduł komfortu który kupiłem na allegro był z anglika, normalnie myślałem że szlag mnie trafi. Jeden kabel do oświetlenia bagażnika był przetarty ale pod siedzeniem tylnym(tam nie zaglądałem) i jeszcze coś tam było nie tak.