mk4 gaśnie i nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
mk4 gaśnie i nie odpala
Witam
Panowie mam poważny problem z moim golfem 1.6 apf od pol roku auto gaśnie podczas jazdy i nie można go odpalić poruszając kablami pod maska czasem odpali czasem nie. Wiec odpaliłem auto i szarpie wszystkim kablami i nic auto pracuje, za chwile gaśnie żadnych błędów do tej pory dopiero dziś pojawił się błąd 18070 ale to sterownik wentylatorów. od czego zacząć gdzie szukać. kiedyś miałem podobny problem w mkiii i okazała się kostka stacyjki
Panowie mam poważny problem z moim golfem 1.6 apf od pol roku auto gaśnie podczas jazdy i nie można go odpalić poruszając kablami pod maska czasem odpali czasem nie. Wiec odpaliłem auto i szarpie wszystkim kablami i nic auto pracuje, za chwile gaśnie żadnych błędów do tej pory dopiero dziś pojawił się błąd 18070 ale to sterownik wentylatorów. od czego zacząć gdzie szukać. kiedyś miałem podobny problem w mkiii i okazała się kostka stacyjki
mk4 gaśnie i nie odpala
wszystkimi czy jakimś konkretnie? Może jednak byś ustalił czy odpalanie jest związane z tą "metodą naprawy"radek1987_1987 pisze:poruszając kablami pod maska czasem odpali czasem nie.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
mk4 gaśnie i nie odpala
Własnie wróciłem auto pracowało godzine i nic wszystkie kable przejrzalem i sobie pracował, tyko u mnie jak zgasnie to nie gasna kontrolki epc i check, przekaznik 30 jest ok wiec co dalej?
-
- Mały gagatek
mk4 gaśnie i nie odpala
czujnik położenia wału wymieniałem bo byl jego błąd i nadal jest nie gasnie. Tylko pytanie jesli czujnik lub instalacja byla by uszkodzona to chyba by wcale nie odpalal,jak odepne czujnik calkiem to tez pracuje ale kulawo.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
mk4 gaśnie i nie odpala
Panowie dalszy problem z czujnikiem wału w moim golfie wymieniłem czujnik przewód zasilający z komputera i auto dalej czasem gaśnie i pokazuje błąd czujnika wału korbowego nie wiem co dalej robić?
mk4 gaśnie i nie odpala
czy czasem nie wymieniłeś czujnika wałka a powinieneś czujnik wału?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Mały gagatek
mk4 gaśnie i nie odpala
wymieniłem czujnik wału korbowego dzis zamowiłem jeszcze używke na próbe bo na kazdym gasnie na tym co był w aucie na nowym bosha i zamienniku za 50 zł błąd to p0335
mk4 gaśnie i nie odpala
To nie wiem czy czasami nie będzie to wina sterownika. Skoro czujnik nowy, wiązka nowa to tylko on pozostaje.
-
- Mały gagatek
mk4 gaśnie i nie odpala
na żadnym czujniku ciepły nie odpala. Wiązka tzn przewód 3 żyłowy jest wymieniony na nowy i prowizorycznie podłączony żeby sprawdzić i dalej lipa. Nawet po kilku godzinach postoju nie zapali dopiero rano. a czy da sie jakoś sprawdzić domowym sposobem komputer?
-
- Mały gagatek
mk4 gaśnie i nie odpala
podmiana czujnika? zamówiłem na allegro używany o tym samym nr jutro powinien być. Ten błąd p0335 to zwarcie lub przerwa w obwodzie