pilot działa z odległosci 0,5m
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
w lewym górnym rogu to jest oczko blokujace płytke ale widzac ze to jest ścieżka + od bateri. Bo w poradzie widac inaczej idzie + . To napewno tam ??
faktycznie troche inaczej to jest zrobione w Twoim pilocie ale ja bym sprobowal tak jak na zdjeciu.
Tam gdzie sie podlaczyles jest plus zasilania i nic to nie da
Tam gdzie sie podlaczyles jest plus zasilania i nic to nie da
Re: pilot działa z odległosci 0,5m
zmierz ile mam tak mniej wiecej ta sciezka (od punktu wskazanego strzalka do ostatniej przelotki) i dolutuj odpowiednio długi jak wczesniej pisalem kabelek. to co narysowalem to tak bardziej orientacyjnie bylo
-
- Gadatliwa bestia
Mam taka sama płytkę .dolutowalem ok 73mm kabla do miejsca w lewym gorńym rogu tam gdzie jest odizolowana ścieżka kółko .na razie testuje wyglada ze jest ciut lepiej.Aha na pilocie jest częstotliwość 434 MHz wiec moze antenkę trza wydłużyć ?podales 17cm dla 433MHz.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Re: pilot działa z odległosci 0,5m
taka sama jak z mojego pilota czy kolegi krzyzak? bez przesady z ta dokladnoscia nie te moce aby mialo to az tak duze znaczenie.Maszan pisze:Mam taka sama płytkę .dolutowalem ok 73mm kabla do miejsca w lewym gorńym rogu tam gdzie jest odizolowana ścieżka kółko .na razie testuje wyglada ze jest ciut lepiej.Aha na pilocie jest częstotliwość 434 MHz wiec moze antenkę trza wydłużyć ?podales 17cm dla 433MHz.
Ja u siebie wpiąłem kawałek kabelka przy module komfortu i teraz działa z około 30m.
Wcześniej musiałem wciskać kilka razu i trzymać pilota przy aucie żeby zadziałało.
Wcześniej musiałem wciskać kilka razu i trzymać pilota przy aucie żeby zadziałało.
Dziwne są te akcje z kluczami ... wczoraj z ciekawości szedłem jak najdalej od auta by sprawdzić skąd łapie ...
Bateria ma około 6lat ... na wyciągniętej w górę ręce --- łapie z około 80-90m w linii prostej u mnie ..
Mając klucz w kieszeni łapie z 30m
Bateria ma około 6lat ... na wyciągniętej w górę ręce --- łapie z około 80-90m w linii prostej u mnie ..
Mając klucz w kieszeni łapie z 30m
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
ja juz nie kumam o co biega antena na słupku przedłuzona..........antena w pilocie przedłuzona i dalej to samo raz złapie z metra a raz do słupka przyłozyc musze. Niby dioda mruga na pilocie bateria 3,06 V. chyba ten typ tak ma
Solaris22, ale to wpiołes w to miejsce gdzie wychodzi antena z modułu.....a ori antene wypiołes ?
Solaris22, ale to wpiołes w to miejsce gdzie wychodzi antena z modułu.....a ori antene wypiołes ?
krzyzak troche ciezko to zrobic ale zobacz jakie napiecie ma bateria w momencie nadawania. problemem moga byc tez inne urzadzenia pracujace na tej czestotliwosci a troche tego wokolo lata (bezprzewodowe czujki ruchu, moze jakis krotkofalowiec) wszystko to moze miec wplyw na odczulanie odbiornika w komforcie.
zdaje sobie sprawe z tego. Bo sa miejsca gdzie lepiej chwytan1x0n pisze: problemem moga byc tez inne urzadzenia pracujace na tej czestotliwosci a troche tego wokolo lata (bezprzewodowe czujki ruchu, moze jakis krotkofalowiec) wszystko to moze miec wplyw na odczulanie odbiornika w komforcie.
hmmm musiał bym jakies przewodziki cienkie wypuscic w pilota i sprawdzicn1x0n pisze:krzyzak troche ciezko to zrobic ale zobacz jakie napiecie ma bateria w momencie nadawania.
Tak jak gdzies to wyczytałem ze struny głosowe działa jako antena i jak przyłozysz pilota do "jabłka adama" to działa lepiej
krzyzak, wpiąłem tam skąd wychodzi kabel anteny. Samej anteny nie ruszałem