przewody zapłonowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przewody zapłonowe
Witam
Kupiłem przewody zapłonowe do 1.0 MPI kod AUC firmy magnet marelli i ku mojemu zdziwieniu otworzyłem pudełko i znalazłem 5 przewodów, a u mnie są 4. Nie mam obecnie możliwości sprawdzenia czy te 4( bo dodatkowy jest inny) pasują, a nawet jak bedą pasować to czy mogę spokojnie je załozyć ?
Kupiłem przewody zapłonowe do 1.0 MPI kod AUC firmy magnet marelli i ku mojemu zdziwieniu otworzyłem pudełko i znalazłem 5 przewodów, a u mnie są 4. Nie mam obecnie możliwości sprawdzenia czy te 4( bo dodatkowy jest inny) pasują, a nawet jak bedą pasować to czy mogę spokojnie je załozyć ?
-
- VWGolf.pl Killer
przewody zapłonowe
kolego projec,a skąd my mamy wiedzieć ,jak te przewody co kupiłeś wyglądają
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
przewody zapłonowe
4 przewody masz na 4 swiece a piaty przewod do cewki zaplonowej. Wiec domniemam ze sprzedano Ci nie te przewody co trzeba bo u Ciebie ptzewody wpinane sa bezposrednio do cewki. Oddaj do sklepu bez zakladania bo Ci nie przyjma. I kup odpowiednie.
-
- VWGolf.pl Killer
przewody zapłonowe
on ma polo ,silnik auc tam nie ma rodzielacza dlatego są 4 przewody,cewka ma 4 wyprowadzenia...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
przewody zapłonowe
Odpowiednie kupić, żeby było to takie proste, dałem wszystkie niby potrzebne informacje a i tak dostałem złe... Teraz już wiem na pewno bo porównałem tylko wizualnie i na 100% nie pasują ani długością ani nawet na świece nie pasowałby bo w blok nie wejdzie końcówka. Jeden problem to lekko uszkodzony kartonik (naderwany) nie będzie problemu ze zwrotem ?
przewody zapłonowe
Poza zwrotem jak ktoś już odpowie jak może To stwierdziłem że przewody są do wymiany, bo zaczyna lekko szarpać przy dodawaniu gazu, po otwarciu maski w nocy widać iskrę przy świecy jak "skacze" na blok z przewodu ( z tej metalowej końcówki na 3 cylindrze od rozrządu) a dzisiaj nawet coś ale to ze 2-3 razy zobaczyłem przy cewce jakąś iskrę... Tu mój nie pokój czy aby cewce nic się nie dzieje, była wymieniana z 1,5 roku temu na dobry sprzęt za 320zł z BERU, tak mnie wtedy namówili... A jutro muszę koniecznie zrobić 50km i się obawiam czy coś bardziej się nie zepsuje- cewka. Świece wymieniałem z pół roku temu na jakieś z bosha więc raczej są dobre było to jakieś 15000 tys km temu nie więcej. Zresztą ta skaczące iskra. Co wy o tym sądzicie?
Re: przewody zapłonowe
bioly05011 a czy ja napisalem ze ma rozdzielacz zaplonu? Czy ze ma zle kable bo u niego ida prosto do cewki?
50 km to nie jest jakis straszny wyczyn, wiec mysle ze nic sie nie stanie, ale lepiej jakbys wymienil. A jesli widziales ze iskra skacze z kabla na blok to ewidentnie przewody do wymiany. A jesli musisz koniecznie gdzies jrchac a nie uda Ci sie kupic ptzewodow to proponuje Ci zmodyfikowac troche te co masz a mianowicie pozbadz sie z kabli tych metalowych nakladek. Bedzie o niebo lepiej i 50 km zrobisz bez problemu.
50 km to nie jest jakis straszny wyczyn, wiec mysle ze nic sie nie stanie, ale lepiej jakbys wymienil. A jesli widziales ze iskra skacze z kabla na blok to ewidentnie przewody do wymiany. A jesli musisz koniecznie gdzies jrchac a nie uda Ci sie kupic ptzewodow to proponuje Ci zmodyfikowac troche te co masz a mianowicie pozbadz sie z kabli tych metalowych nakladek. Bedzie o niebo lepiej i 50 km zrobisz bez problemu.
Ostatnio zmieniony sob sty 17, 2015 00:10 przez Gisusez90, łącznie zmieniany 1 raz.
przewody zapłonowe
Dzięki za odpowiedź. Zobaczę co da się zrobić, z kasą krucho i nie chce uszkodzić cewki... Przewody do tego silnika też do tanich niestety nie należą .
przewody zapłonowe
Wymieniłem przewody, dostałem w końcu odpowiednie, odpaliłem na początku jakby lepiej... Ale ruszyłem i to samo szarpie, wysiadłem, owszem na drugim cylindrze nie widać tam przy świecy iskry, ale ta iskra była tam chyba od zawsze, bo już kiedyś ją widziałem, a nic się nie działo złego (kiedyś czyli z rok temu). Zatem zauważyłem że iskry "walą" z okolicy cewki, obserwowałem dokładnie i tak to z cewki... Założyłem stare przewody, bo wygląda na to że są po prostu dobre, a teraz pytanie czy te mi przyjmą jak im zwrócę ? Kiedyś słyszałem że jak się podłączy to już nie przyjmą, ale niby jak to sprawdzić ?
-
- VWGolf.pl Killer
przewody zapłonowe
włóż do pudełka i spróbuj oddać, a cewka jest do podmiany ,cewka ma dwa kanały ,jeden może być spalony i dlatego źle pracuje...
przewody zapłonowe
Cewkę to ogarnę, zdemontuje i zobaczę, wymieniałem ją jakieś 1,5 roku temu... Poprzednia była już pęknięta. Ta to widać, że z niej walą iskry, strzela, ale to mniejszy problem, przewody kosztowały 100zł i szkoda mi kasy na nie potrzebny wydatek, poprzednie przewody wzieli bez problemu, a skąd mogli wiedzieć czy je zakładałem czy nie ? Najgorzej, że to po znajomości kupione i mnie tam znają nie chce, żeby z tego powodu za bardzo był problem. No ale tak jak pisałem już wcześniej, przecież nie widać nic na przewodach, że były one założone... Nie widzę też sposobu na sprawdzenie tego...
-
- VWGolf.pl Killer
przewody zapłonowe
nie będzie widać ,a Ty powiedz że elektryk stwierdził że cewka do wymiany ...