Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
Re: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Panowie konczy mi sie Duragloss 111. Myslalem zeby przejsc moze na cos innego, ale rownie latwego w aplikacji/polerowaniu co 111 i dlugo lezacega na aucie, bo Duragloss 601 + dwie warstwy 111 robily robote. Z kolei gdzies w necie znalazlem info ze 111 jest bardziej polecany do jasnych lakierow, a moj golfik ciemna zielen (lc6m)
ALH -> 205 -> soft
-
- Mały gagatek
Chyba jedyne woski, które są pod konkretne kolory lakieru ma Dodo Juice http://www.autogeekonline.net/forum/aut ... -same.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogę zaproponować Gtechniq C2v3. Kiedyś małe opakowania na allegro kosztowały coś koło 30zł, wziąłem 3 sztuki
Mogę zaproponować Gtechniq C2v3. Kiedyś małe opakowania na allegro kosztowały coś koło 30zł, wziąłem 3 sztuki
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Soft99 też dzieli woski na takie do jasnych i ciemnych kolorów. Generalnie większość producentów wprowadza podobne podziały. Często chodzi o podkreślenie pewnych cech danego lakieru.
-
- Użytkownik
To w takim razie Dodo Juice Purple Haze lub Dodo Juice Blue Velvet Hard Wax + Dodo Juice Lime Prime czy nie patrzec na dzielenie woskow pod kolory i leciec dalej Duraglossem lub jakims innym jaki polecacie?
ALH -> 205 -> soft
- piteks
- _
Jak jesteś zadowolony z efektu po DG, to myślę że nie ma co kombinować. Zwłaszcza iż wielu uważa ten zestaw za dający duży wet look. Woski Dodo są dobre ale raczej na lato ze względu na krótką żywotność .
-
- Użytkownik
No to Dodo odpuszczam. Z DG jestem bardzo zadowolony i w takim razie chyba przy nim zostane...
ALH -> 205 -> soft
Jaki aplikator należy zastosować do produktów typu AIO, a dokładnie do AutoGlym Super Resin Polish?
- krzychu2805
- Mały gagatek
mavric, użyj tego, którym będzie Ci się lepiej pracowało; piankowy lub z mikrofibry. Możesz również użyć tego: http://autonablask.pl/produkt/flexipads ... wustronny/
Ktora piane wybrac?
1. Bilt-Hamber Auto-Foam
2. Daerg Chimica Bays Wash
3. Blink Active Foam Forest Berries
4. Shiny Garage Fruit Snow Foam
1. Bilt-Hamber Auto-Foam
2. Daerg Chimica Bays Wash
3. Blink Active Foam Forest Berries
4. Shiny Garage Fruit Snow Foam
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
- piteks
- _
Blink zbiera wysokie noty za zimowe domywanie. Jeden problem, że może trochę podgryzać wosk.
A z tych pozostalych ktoras bedzie w miare domywac i nie bedzie naruszac wosku?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
deskjet bierz Shiny. Jakosc/cena
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm