golf IV 1.9tdi problem z odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam koledzy
Zaczne od poczatku , chcialem dozlozyc sterownik do centralnego z pilota dodam ze mam alarm ale wylaczony od poczatku rozebralem drzwi i zobaczylem ze cos takiego juz jest idac tymi kablami doszedlem pod bezpiecznikow i wypadl mi kabel ktory byl tak wetkniety do modulu komfortu wlozylem go w to samo miejsce ale auto nie odpalilo . Swiece na tablicy sie nie swieca dopiero jak zdejme oslone z przekaznika 109 i zewre go wtedy swieca na desce swiece auto nie odpala dopiero jak doloze + do elektrozaworu na pompie auto odpala na bezpiecznikach prad sie pojawia dopiero po zwarciu 109 i wtedy mam komunikacje z kompem dodam ze alarm nie mial zadnego odciecia przesledzilem caly . jesli do kostki przekaznika do kabla zolto-niebieskiego doloze mase to wtedy przekaznik zadziala masa na przekazniku jest plus tez bledy jakie mam to :
532 Napięcie zasilania
nieprawidłowy sygnał
1237 Zawór odcinający paliwo -N109
przerwa lub zwarcie do masy
626 Lampka kontr.włączenia świecy żarowe-K29
przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY
prosze o porade .
Zaczne od poczatku , chcialem dozlozyc sterownik do centralnego z pilota dodam ze mam alarm ale wylaczony od poczatku rozebralem drzwi i zobaczylem ze cos takiego juz jest idac tymi kablami doszedlem pod bezpiecznikow i wypadl mi kabel ktory byl tak wetkniety do modulu komfortu wlozylem go w to samo miejsce ale auto nie odpalilo . Swiece na tablicy sie nie swieca dopiero jak zdejme oslone z przekaznika 109 i zewre go wtedy swieca na desce swiece auto nie odpala dopiero jak doloze + do elektrozaworu na pompie auto odpala na bezpiecznikach prad sie pojawia dopiero po zwarciu 109 i wtedy mam komunikacje z kompem dodam ze alarm nie mial zadnego odciecia przesledzilem caly . jesli do kostki przekaznika do kabla zolto-niebieskiego doloze mase to wtedy przekaznik zadziala masa na przekazniku jest plus tez bledy jakie mam to :
532 Napięcie zasilania
nieprawidłowy sygnał
1237 Zawór odcinający paliwo -N109
przerwa lub zwarcie do masy
626 Lampka kontr.włączenia świecy żarowe-K29
przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY
prosze o porade .
Nie do końca rozłączyłeś - ten alarm ,,, skoro na krotko 109 działa i załącza pompę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
alarm byl podpiety do masy kilka kabli jeden czerwony do plusa dwa do drzwi sterowanie zamkiem c dwa do migaczy i jeden byl wpiety do modulu komfortu i czujki standardowo a tak to duza kosta nie byla wpieta nigdzie . zanim to wymontowalem to tez mi nie odpalal
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Radziu KOLEA69, popraw luty w przekaźniku 109 bo być może one są twoim problemem ,a nie wspomniany alarm ,ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
-
- Nowicjusz
Pany poprawilem przekaznik sprawdzilem i to samo
powie mi ktos jak to idzie stacyjka daje sygnał na 109 zamyka obwod i daje napiecie na pompe i gada wtedy tak czy sie myle ??
powie mi ktos jak to idzie stacyjka daje sygnał na 109 zamyka obwod i daje napiecie na pompe i gada wtedy tak czy sie myle ??
Dokładnie tak ,,,
Nie wiem czy u Ciebie problem leży w 109 czy w uwalonej kostce stacyjki ---
Poszukaj bo jest opisane jak to sprawdzić,,,
Ps --- luty w 109 poprawiałeś ? a sprawdziłeś czy styki które wchodzą do gniazda nie są luźne ...
Nie wiem czy u Ciebie problem leży w 109 czy w uwalonej kostce stacyjki ---
Poszukaj bo jest opisane jak to sprawdzić,,,
Ps --- luty w 109 poprawiałeś ? a sprawdziłeś czy styki które wchodzą do gniazda nie są luźne ...
Zgadza się stacyjka daje plus na ECU a ten dalej na 109 ...
Tu jest pewna metoda jak to sprawdzić dokładniej
viewtopic.php?f=140&t=367230" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu jest pewna metoda jak to sprawdzić dokładniej
viewtopic.php?f=140&t=367230" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Jak to sprawdzić dokładniej?
Poprawiłem te luty i nic dopiero jak dam minus żeby zasterowac 109 wtedy świece się świecą ale dalej nie odpala dopiero jak dam plus na zaworek w pompe wtedy gada?
Koledzy bo juz się zamotalem stacyjka daje + na ECU ten na 109 i wtedy 109 daje dalej na pompe tak?
Czy to jest tak ze stacyjka daje na ECU a ten na 109 i na pompe podaje?
Bo gdy 109 zewre słyszę cykanie w pompie ale nie odpala dopiero jak dam na pompe + z aku wtedy zapala?
Poprawiłem te luty i nic dopiero jak dam minus żeby zasterowac 109 wtedy świece się świecą ale dalej nie odpala dopiero jak dam plus na zaworek w pompe wtedy gada?
Koledzy bo juz się zamotalem stacyjka daje + na ECU ten na 109 i wtedy 109 daje dalej na pompe tak?
Czy to jest tak ze stacyjka daje na ECU a ten na 109 i na pompe podaje?
Bo gdy 109 zewre słyszę cykanie w pompie ale nie odpala dopiero jak dam na pompe + z aku wtedy zapala?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie pisz posta pod postem, jest opcja "edytuj"
stacyjka zasila ECU...ECU steruje przekaźnikiem
w ogóle to mógłbyś napisać coś o aucie kod literowy silnika...rocznik
stacyjka zasila ECU...ECU steruje przekaźnikiem
w ogóle to mógłbyś napisać coś o aucie kod literowy silnika...rocznik
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam problem rozwiazany dzieki użytkownikowi Aligator30, ktory dostarczyl mi przydatne schematy instalacji i posłuzył radą Dzieki wielkie
Okazalo sie że powodem usterki był pzepalony kabel w skrzynce kostek miedzy podszybiem a kabiną problem rozwiazany i autko śmiga aż miło .
Okazalo sie że powodem usterki był pzepalony kabel w skrzynce kostek miedzy podszybiem a kabiną problem rozwiazany i autko śmiga aż miło .