Zmiana zegarow Motometer na Bosch
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich serdecznie,mam pytanie a mianowicie jak odczytac pin z zegarów 1J0 920 825A,can commander zatrzymuje się po nacisnięciu read w zakładce immobiliser?
ja mam vag tacho i o ile zegary VDO poszły bez problemu to z zegarami motometer nie udało się.
Gdzieś czytałem że niektóre kable łączą się z motometrem nawet 1h więc może warto poczekać jakiś czas.
Gdzieś czytałem że niektóre kable łączą się z motometrem nawet 1h więc może warto poczekać jakiś czas.
Panowie problemy z zegarami już za mną,wszystko działa jak powinno tylko podświetlenie w nowych zegarach motometer ma przy max ustawieniu praktycznie o połowe słabsze natężenie i kolor wpada w błękit,stare zegary vdo świeciły bardziej na granatowo.Wskazówki oraz fis świecą bardzo wyraźnie,także problem dotyczy tylko tarcz,gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć w tym temacie byłbym wdzięczny?
Pin odczytałem vag eepromem 1.19g,wcześniej próbowałem 1.18 bez efektów,użyłem kabelka viaken kkl usb...
Chciał bym założyć licznik z Passata do Golfa, to trzeba zmienić tylko ten front obudowy czy coś jeszcze ?
Napewno będziesz musiał wgrać do licznika wsad od golfa inaczej zegary będą przekłamywać...
O i to potrzebowałem właśnie wiedzieć Bo nie mam can'a a mam mfa i chce zamienić na fis'a. Znalazłem z ang takiego i wtedy wsad od golfa z fisem bd potrzebował ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Tak tyle ze musza byc odpowiednie nr no i jak masz MFA to nie podejdzie licznik z CANem.
Licznik z CANem to xxx920xxx a bez xxx919xxx - one nie są zamienne.
Da się to obejść ale trzeba wymieniać ECU, sterownik poduszek, modul komforu i sliniczki w drzwiach. Mozna tez rzezbic ale jak nie masz CANa w ECU to nie ruszy Ci obrotomierz.
Licznik z CANem to xxx920xxx a bez xxx919xxx - one nie są zamienne.
Da się to obejść ale trzeba wymieniać ECU, sterownik poduszek, modul komforu i sliniczki w drzwiach. Mozna tez rzezbic ale jak nie masz CANa w ECU to nie ruszy Ci obrotomierz.
Tak wiem już czytałem ze musi mieć 919 , no pozostaje mi szukanie Dzięki za pomoc