110 Afn Cięzko Pali dusi sie swoimi spalinami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
maks149, turbo nie wyciagalem jedynie co to odkrecałem wydech od turbiny ale dym jest tez mocny i bardzo gryzący najgorsze jest to ze jak silnik jest w zimny to bardzo dymi z tej tej złaczki z intercoolera i na złożonym dolcie nieda sie go odpalic dopiero jak odlacze icka to odpala lecz bardzo dymi jak sie zagrzeje to normlanie odpala i juz nie dymi
W takim wypadku sprawdził bym tak jak sugeruję Michał_1977 rozrząd.
Audi A4 1.9 TDi BKE + 145km
Re: 110 Afn Cięzko Pali dusi sie swoimi spalinami
Rozrzad musi byc dobry jak niebyl ruszany a komplikacjie sie zaczely po wpieciu tego icka wczesniej bez intercoolera palil normalnie
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Odpowiedzi widzę 2,albo EGR,albo niedomykające się zawory.bartekkk1 pisze:dymi z tej tej złaczki z intercoolera
Ja miałem problem z pompą oleju i dawała za duże ciśnienie,przez co szklanki były tak nabite,że nie domykały się zawory.
viewtopic.php?f=35&t=527272&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Możesz podpiąć VAG-a i zajrzeć do korekcji wtrysków,żeby potwierdzić lub wykluczyć to co napisałem. Na chłodnym gdy przerywa i na nagrzanym gdy pracuje poprawnie.
Rozrząd może i był dobrze,ale mogło ruszyć klina na wale i poszedł się kochać...
Michał_1977, jutro wyciagne koletor ssacy wyczyszcze razem z egr i zobacze co bd wtedy
Ale czemu to wsztstko sie stalo w dniu zalozenia tego icka sczesniej bez icka wszystko bylo ok
Nie pisz posta pod postem,używaj opcji EDYTUJ.
Ale czemu to wsztstko sie stalo w dniu zalozenia tego icka sczesniej bez icka wszystko bylo ok
Nie pisz posta pod postem,używaj opcji EDYTUJ.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Być może zbieg okolicznościbartekkk1 pisze:Ale czemu to wsztstko sie stalo w dniu zalozenia tego icka sczesniej bez icka wszystko bylo ok
Jeśli nie będzie poprawy po tym zabiegu,zorganizuj sprzęt i zrób pomiar sprężania na zimnym silniku.bartekkk1 pisze:jutro wyciagne koletor ssacy wyczyszcze razem z egr i zobacze co bd wtedy
Michał_1977, zastaniawia mnie czemu gasnie na zaslepionym egr ale zapalił za pierwszym i chodził tak jak powinien wrecał sie na obroty nie plewił Sorry za post pod postem z telefonu odpowiadam
Sprawa rozwiazana kolektor wyczyszczony lecz on nie byl problemem.Problem okazal sie w zaslepionym przewodzie podciśnieniowym który wchodził do obudowy filtra przy zakładaniu filtra stożkowego zaślepiłem te podciśnienie i w ten sam dzień zakładałem intercooler dzięki panowie za pomoc
Sprawa rozwiazana kolektor wyczyszczony lecz on nie byl problemem.Problem okazal sie w zaslepionym przewodzie podciśnieniowym który wchodził do obudowy filtra przy zakładaniu filtra stożkowego zaślepiłem te podciśnienie i w ten sam dzień zakładałem intercooler dzięki panowie za pomoc