Nietypowe szarpanie , brak pomysłów - pomocy !
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Nietypowe szarpanie , brak pomysłów - pomocy !
A próbować podłączyć pompę do bańki z pominięciem całej instalacji paliwowej?
nie próbowałem , ale wymienilem już dawno wszystkie weze paliwowe . Niewiem czy jest sens to zrobic skoro raz szarpie a raz nie .rex_hunt pisze:A próbować podłączyć pompę do bańki z pominięciem całej instalacji paliwowej?
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
pozostaje jeszcze smok w baku, a o tym nic nie wspominałeś żeby było sprawdzone
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
wronek1, sprawdź zawór EGR,czy nie zawiesił się w pozycji uchylonej i druga opcja-niech ktoś doda solidnie gazu,a Ty przystaw dłoń za wydechem,żeby obadać ciśnienie spalin,bo być może kat trzyma spaliny i przydusza silnik.
Jeszcze szybkim pomiarem sprężania mógłbyś coś zbadać,mianowicie czy zawory nie popuszczają,ale...hmm,wtedy korekcje wyszłyby do doopy czyli raczej to co wcześniej opisałem posprawdzaj
Jeszcze szybkim pomiarem sprężania mógłbyś coś zbadać,mianowicie czy zawory nie popuszczają,ale...hmm,wtedy korekcje wyszłyby do doopy czyli raczej to co wcześniej opisałem posprawdzaj
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Michał_1977, to nie to. Nie ma kata wydech na ostatnim tłumiku. EGR zaślepiony i wyłączony programowo. Cyrki zaczęły się po zastosowaniu nastawnika z Reni. Z tym, że u mnie szarpanie występuje w okolicy 1800 - 2000 obr/min. Dodatkowo u mnie siedzi cała pompa z 988 z falą DE 110.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Gdzie o tym pisano,bo albo ślepnę,albo Ty mylisz tematypalio pisze:Nie ma kata wydech na ostatnim tłumiku. EGR zaślepiony i wyłączony programowo
smok w baku zobacze , co do wydechu u mnie jest tylko końcowy(reszta przelot) , ale zalozony 5 dni temu a szarpanie pojawilo sie jak wlasnie jechalem po koncowy tlumik.Egr'a też nie mam od 4 lat .Michał_1977 pisze:wronek1, sprawdź zawór EGR,czy nie zawiesił się w pozycji uchylonej i druga opcja-niech ktoś doda solidnie gazu,a Ty przystaw dłoń za wydechem,żeby obadać ciśnienie spalin,bo być może kat trzyma spaliny i przydusza silnik.
-
- VWGolf.pl Killer
sterujący podmieniałeś ,a weź go zapal i puknij czymś w sterujący ,zobacz czy coś będzie się dziać, może zawiechy dostaje...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Witam , chciałem wszystkim podziękować i zarazem dać odpowiedź wielkiej tajemnicy szarpania .
połączenie już zlutowane i dosłownie wszystkie moje problemy z szarpaniem zniknęły
jeszcze raz wielkie dzieki Panowie !!
połączenie już zlutowane i dosłownie wszystkie moje problemy z szarpaniem zniknęły
jeszcze raz wielkie dzieki Panowie !!
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
czyli wymiana pompy by pomogla , po 2 kto ci to lutowal ze puscilo ? wytrawiacz jakis i nie bata zeby puscilo chocbys mlotkiem w to walil
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
lutował szwagier , dzisiaj jak robiłem to wpadł kolega który jest elektronikiem z zawodu i zrobił to mega solidnie mam nadzieje że problem nie wróci a osoby ktore mają podobne objawy sprawdzą u siebie połączeniaVW_seller pisze: po 2 kto ci to lutowal ze puscilo ?
no nie uwierzę - ani wartość obrotów w grupie 000 czy też w każdej innej trzyma sztampowo 903 obroty - nie wierzę !wronek1 pisze:podczas szarpania sprawdzalem korekcje i dawke i nic nie skacze (kąt takze), na vagu kompletnie nic się nie dzieje podczas tych drgawek.
Od kiedy zaczęły obroty świrować - od wymiany wtryskiwaczy od muszki ?
Osobiście mam wątpliwości co do jakości samych wtryskiwaczy.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
jak pisalem wczesniej ,że to nie od wtrysków . Sztomel, przeczytaj post wyżej kolega napisał a nawet pokazał co było przyczyną szarpania.
swoją droga po co nastawnik był wyciągany ? bo widze ,że chyba na stole leży czy coś ?
zastosował wytrawiacz ? eeeee ,chyba nie chyba że gosciu wozi ze sobą takie rzeczy w samochodzie . jak nie zastosował i tylko puscił zwykła cyna to długo nie wytrzymie.lutował szwagier , dzisiaj jak robiłem to wpadł kolega który jest elektronikiem z zawodu i zrobił to mega solidnie mam nadzieje że problem nie wróci a osoby ktore mają podobne objawy sprawdzą u siebie połączenia
swoją droga po co nastawnik był wyciągany ? bo widze ,że chyba na stole leży czy coś ?
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv