1.6 nie odpala na pb95, traci moc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich moim pierwszym postem na forum, niestety pierwszy i od razu z problemem ;/ Niedawno kupiłem golfa II z LPG, któremu coś dolega i nie chce odpalić w zimę na benzynie. Na gazie odpala, choć ciężko, ale muszę trzymać go na obrotach przez około minutę, inaczej zaraz gaśnie. Jak pochodzi chwilę przełącza się normalnie na na benzynę i spowrotem na LPG, chociaż jak go kupiłem nie przełączał się na benzynę-gasł, ale silnik był już ciepły więc normalnie odpalał. Oprócz tego podczas jazdy na benzynie silnik traci moc przy określonych prędkościach, tj. na 3 biegu ciągnie do 70, na 4 do 80, 85, na 5 max do 100 na godzinę, chociaż przyspieszenie drastycznie spada już wcześniej. Do tych prędkości wchodzi na obroty i przyspiesza normalnie, na gazie leci do 170 z górki więc objaw nie występuje.
Jak na razie jedyne, co z golfikiem zrobiłem, to wymiana akumulatora i wlanie xeramica lpg do benzyny, przypuszczam że ten drugi spowodował, że auto podczas jazdy przełącza się na benzynę normalnie, bo wcześniej było zapewne długo jeżdżone tylko na LPG.
Jakieś pomysły, co może być tego przyczyną? Od czego zacząć?
Jak na razie jedyne, co z golfikiem zrobiłem, to wymiana akumulatora i wlanie xeramica lpg do benzyny, przypuszczam że ten drugi spowodował, że auto podczas jazdy przełącza się na benzynę normalnie, bo wcześniej było zapewne długo jeżdżone tylko na LPG.
Jakieś pomysły, co może być tego przyczyną? Od czego zacząć?
może pompa nie domaga,co tam masz za gaznik?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Gaźnik 2E-E. Od gaźnika idą dwa przewody podciśnieniowe, jeden do filtra powietrza, a drugi jest zaślepiony-to normalne?
na pierwszy ogień to bym czujnik temp sprawdził ....masz dwa z podwójną kostką? co do podcisnień to o ile pamiętam drugi wchodzi do sciany grodziowej albo zaślepiony ,niech ktoś mnie poprawi.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Nie widzę jednak żadnego, które miałoby być zaślepione.. Jakieś typy, co tam było i czemu ktoś to zaślepił? Kupiłem samochód-zagadkę... ;/
podłącz te podciśnienia jak tu na schemacie i już. Bo tak to nie wiadomo, który był zaślepiony, bo jak widać są trzy, jeden idzie do siłownika drugiego przelotu, drugi na nastawnika wolnych obrotów a trzeci do obudowy filtra powietrza, skoro twierdzisz, że ktoś zaślepił jeden z nich, to pewnie ten od nastawnika wolnych obrotów, a zaślepił pewnie temu, że uszkodzony jest nastawnik wolnych obrotów. Jak możesz zrób zdjęcie