Twarde węże
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Twarde węże
Szykuje sie do wymiany uszczelki pod głowice bo kiedys wymieniałem sama uszczelke i planowałem głowice. Uszczelka kolo 50 zł kosztowała ale nie pamietam jakiej firmy. Wali mi cisnienie w układ chłodzenia. Srub nie wymieniałem od glowicy. Teraz sruby wymienienie bo moze nie byly dobrze dociagniete i gdzies przedmuchy sa. Tylko powiedzcie mi jakiej firmy ta uszczelka. Jaka ona byla orginalna.
Objawy jakie mam to twarde weze i jak odkrece korek to wywala mi plyn nie wiem jak jest w innych golfach ale wg mnie to jak sie odkreci to powinno aby psiknac jak sie napoj odkreca
Objawy jakie mam to twarde weze i jak odkrece korek to wywala mi plyn nie wiem jak jest w innych golfach ale wg mnie to jak sie odkreci to powinno aby psiknac jak sie napoj odkreca
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Twarde węże
Szlak wie co to było za 50zeta,ale na pewno nic porządnego.Jak masz kupować,to kup Elring,Victor Reinz,albo Goetze.ziabka89 pisze:Uszczelka kolo 50 zł kosztowała
Szpilki do wymiany i w przypadku benzyniaka,po 1000km trzeba dociągnąć głowicę.
Sorry,ale zadajesz pytania rodem z kosmosu... Chłopie,my nie wróżkiziabka89 pisze:Jaka ona byla orginalna.
Odpal dziada na chwilę i niech pochodzi z odkręconym nawet,tak żeby lekką temperaturę złapał i para zaczęła lecieć ze zbiorniczka.Później wsadź niucha w zbiorniczek i niuchaj,czy śmierdzi spalinamiziabka89 pisze:twarde weze i jak odkrece korek to wywala mi plyn
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Twarde węże
Instrukcja serwisowa VW nie podaje takich rzeczy,jedynie katalog części.ziabka89 pisze:Czasami ktos posiada ksiazki serwisowe to tam moglo by pisac.
W silnikach AAM i ABS katalog podaje firmę GOETZE.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Twarde węże
Ja bym nie ryzykował na gorącym silniku. Ciśnienie robocze w układzie ma być chyba 1,7 bara, czyli wąż chłodnicy da się ścisnąć ręką ale z użyciem siły. Jeżeli jest więcej, to warto spróbować wymienić korek od zbiorniczka.ziabka89 pisze:wg mnie to jak sie odkreci to powinno aby psiknac jak sie napoj odkreca
Twarde węże
korek wymieniałem i nic. Termostat sprawny. Aby zapomniałem wymienić szpilek przy remoncie silnika. Niedługo bede sciagał głowice i zobaczymy. Mozliwe ze uszczelka byla tez *#cenzura#*... jakości i gdzieś jest przelot.
Twarde węże
a auto się przegrzewa?wywala płyn przez zawór w korku?wentylatory się nie włączają? może po prostu dramatyzujesz nie potrzebnie
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Twarde węże
auto sie nagrzewa. plynu nie wywawla. Przed remontem ostatnie dni mialem wlasnie tak ze jak jechalem to mi sie gotowal plyn i wywalalo plyn. Normalnie para. Wentylator tez sie zalacza.
Twarde węże
ale teraz nie wybija płynu?temperatura w normie?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Twarde węże
jesli tak uważasz to spoko.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km