Szanowni Koledzy.
Nabyłem drogą kupna Golfa VI 1.4 80KM w wersji Trendline. Zdjąłem tapicerkę z tylnych drzwi i okazuje się że są tam głośniki niskotonowe, natomiast nie ma instalacji do głośników i nie ma głośników wysokotonowych Tweeterów. Zdemontowałem radio RCD 210 i we wtyczce elektrycznej od głośników na tył też nie ma przewodów. Proszę mi podpowiedzieć w co muszę się zaopatrzyć ( jakie wtyczki, jakie piny, jakie piny w kostce przyłączeniowej w słupku itd.) żeby odtworzyć instalację jak jest w oryginale? Czy ten typ odbiornika obsłuży głośniki z tyłu? Nie oczekuję odpowiedzi typu dużo roboty i się nie opłaca. Jestem z wykształcenia automatykiem mam przewody i zaciskarki wszelkiej maści i zdolności do prowadzenie przewodów i dużo doświadczenia z golfem IV Comfortline. Czy to normalne że w tej wersji są głośniki a nie ma przewodów? Z góry dziękuję za zainteresowanie i merytoryczne odpowiedzi.
montaż instalacji do tylnych głośników MK6 Trendline
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- 0pablissimo
- Nowicjusz
Haki, patrząc na załączoną fotkę to masz obsługę 2 kompletów głośników czyli przód i tył..
bo masz:
LR- Lewy tył LR+ Lewy tył
LF- Lewy przód LF+
RR-
RF+
czyli masz przód i tył...
bo masz:
LR- Lewy tył LR+ Lewy tył
LF- Lewy przód LF+
RR-
RF+
czyli masz przód i tył...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Dolaczam sie do pytania, czy rcd210 obsługuje obsluge regulacje glosnikow z tylu? Czy tylko równoległa regulacje balansu razem z przednimi glosnikami?