1.3 benz + lpg nie odpala przy ujemnych temperaturach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich! Borykam się z pewnym problemem - mój golf 1.3 benz + lpg na pełnym wtrysku nie odpala przy ujemnych temperaturach. Sprawdzałem podawanie paliwa na benzynie i z tym wszystko ok. Czy może czujniki temperatury płynu chłodzącego mogą mieć wpływ na dawkę paliwa przy rozruchu zimnego silnika? Czy wpływ na odpalanie zimnego silnika może mieć też przepływomierz albo któryś z wężyków do podciśnienia? Do jednego z czujników przy termostacie zrobiłem wyłącznik i to ułatwiało rozruch ale teraz i tak jest kiepsko z tym. Jaka może być tego przyczyna?
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 16:05 przez GrzechuWart, łącznie zmieniany 1 raz.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Wszytko co wymieniłeś może mieć wpływ że nie chce odpalać.GrzechuWart pisze: Czy może czujniki temperatury płynu chłodzącego mogą mieć wpływ na dawkę paliwa przy rozruchu zimnego silnika? Czy wpływ na odpalanie zimnego silnika może mieć też przepływomierz albo któryś z wężyków do podciśnienia?
-
- Nowicjusz
Dodam jeszcze, że problem z odpaleniem mam tylko po dłuższym postoju, szczególnie po nocy. W ciągu dnia jest ok.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Ogólnie temat wałkowany wiele razy wystarczy użyć opcji szukaj a znajdziesz dużo tematów do poczytania.