Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
Witam, od razu niemusisz jechać, ale jak chcesz uzyskać całą moc jaką możesz uzyskać z tego setupu, to musisz jechać na korektę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tomek
-
- Forum Master
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Niestety, tu ci nie pomogę. Jedyne jakie mogę polecić to Bosch. Niby dobrą opinia cieszą się jeszcze FIRD-y.lg1984 pisze:Dzieki. A lepsze beda WZM czy Seven Diesel?
Tomek
No wiadomo ze Bosche sa ale niestety kosztuja dobre 2x tyle co WZM czy Seven a autem nie bede jezdzil 10 lat zeby wytrzymaly ponad 200tys. Te ktore podalem pewnie wytrzymaja ok 100tys czyli jakies 4 lata i to mi by wystarczylo. No ale ktos moze bedzie wiedzial w ktore lepiej zainwestowac
-
- Forum Master
Dokładnie, jak piszesz. Poczekaj niech inni się jeszcze wyowiedzą.
Tomek
Tak ale kto powiedzial ze wtryski to tak jak zarówka. Swieci te 3 lata czy tam 50 czy 100 tys km i nagle gasnie. A ja sie cos krzaczy stopniowo nawet o tym nie bedziesz wiedzial pewnei puki calkiem auta nie zmuli. Generalnei nie ma co tragizowac i ponoc te rozpylacze do VP to dosc zywotne sa.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Witam
Proszę o informację jakie są serie pompowtrysków o numerze 038130073AG, przewija się w ogłoszeniach seria BA, ale google pokazuje tylko pompowtryski o numerze 038130073BA, a to chyba całkiem inny pompowtrysk? Jakie są inne serie niż BA pompowtrysków o numerze 038130073AG i czym się różnią?
Poza tym co to są za oznaczenia RB3, BTD czy BPT na pompowtryskach 038130073AG, czym one się od siebie różnią i czy można jedne drugimi podmienić bez żadnych konsekwencji? Ewentualnie proszę o jakiegoś linka gdzie można o tym poczytać, bo ja tego nie mogę nigdzie znaleźć.
Dzięki
Proszę o informację jakie są serie pompowtrysków o numerze 038130073AG, przewija się w ogłoszeniach seria BA, ale google pokazuje tylko pompowtryski o numerze 038130073BA, a to chyba całkiem inny pompowtrysk? Jakie są inne serie niż BA pompowtrysków o numerze 038130073AG i czym się różnią?
Poza tym co to są za oznaczenia RB3, BTD czy BPT na pompowtryskach 038130073AG, czym one się od siebie różnią i czy można jedne drugimi podmienić bez żadnych konsekwencji? Ewentualnie proszę o jakiegoś linka gdzie można o tym poczytać, bo ja tego nie mogę nigdzie znaleźć.
Dzięki
AR są odpowiednikami BA, BJ chyba też, tyle że z nowszych silników i nie wiem czy by nie wymagały korekty.
WZM swojego czasu robił końcówki dla Bosha ... Ostatnio rozmawiałem z pompiarzem i sam stwierdził,że od lat montuje WZM-y i nie ma najmniejszych problemów z reklamacjami czy ludkami którzy po 50 tys np przyjadą na reklamacją bo leje końcówka etc ...lg1984 pisze:Dzieki. A lepsze beda WZM czy Seven Diesel?
Od siebie dodam --- czego byś nie założył - odczujesz różnicę ---
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Koledzy, przepraszam za to pytanie ale chciałem się upewnić...
Mamy 2 komplety wtrysków do PD. Zakładamy, że stan techniczny korpusów jest identyczny. Końcówki na obu to dajmy na to Firad +120%. Jeden komplet AL drugi BA. Czy prawdą jest, że AL będą słuszniejszym wyborem - nie wiem jak to określić. Będę sprawniejsze, czy to jeden kot...
Dzięki.
Mamy 2 komplety wtrysków do PD. Zakładamy, że stan techniczny korpusów jest identyczny. Końcówki na obu to dajmy na to Firad +120%. Jeden komplet AL drugi BA. Czy prawdą jest, że AL będą słuszniejszym wyborem - nie wiem jak to określić. Będę sprawniejsze, czy to jeden kot...
Dzięki.
Korpus nie ma znaczenia. Możesz dac hf+120 nawet w pompki od axr.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
wesol,
Dzięki za odp. Czyli rozumiem, że korpusy nie mają znaczenia o ile tylko ich stan techniczny jest taki sam?
Pytam bo mam u siebie AL i być może F +100% wpadną na wiosnę - powinny mieć lepszą atomizację paliwa względem 120. Komplet 120 na BA mógłbym mieć od ręki... ale wolę na swoich AL zrobić pompki.
Pzdr.
Dzięki za odp. Czyli rozumiem, że korpusy nie mają znaczenia o ile tylko ich stan techniczny jest taki sam?
Pytam bo mam u siebie AL i być może F +100% wpadną na wiosnę - powinny mieć lepszą atomizację paliwa względem 120. Komplet 120 na BA mógłbym mieć od ręki... ale wolę na swoich AL zrobić pompki.
Pzdr.
wesol, nie wprowadzaj ludzi po raz kolejny juz w błąd jesli czegoś nie jesteś pewien
korpusy w pompowtryskach mają bardzo duze znaczenie jesli chodzi o wartości dawek, choć BA są akurat niezłe i czesto je proponowałem bo znalezc zdrowe AL to sztuka
Ral1n, dawki na AL bedą nieco wieksze niz na BA
korpusy w pompowtryskach mają bardzo duze znaczenie jesli chodzi o wartości dawek, choć BA są akurat niezłe i czesto je proponowałem bo znalezc zdrowe AL to sztuka
Ral1n, dawki na AL bedą nieco wieksze niz na BA