(na rysunku przedstawiony jest przykładowy silnik odpowiadający mojemu)
[mk3] problem z czujnikiem ciśnienia oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] problem z czujnikiem ciśnienia oleju
mam problem ze zlokalizowaniem usterki.olej wycieka spod gumowej nasadki na czujniku ciśnienia oleju.Nie wiem czy guma jest wadliwa i puszcza olej czy czujnik.warto zapytać jeszcze jaki to czujnik czy od wysokich obr. czy od niskich
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lubię gdy murzyn bije w kokos
witam tez wymieniałem oba te czujniki jeden był brazowy a drugi biały i jezeli masz takie same to brazowy powinien być od strony chłodnicy a biały od strony bloku. jeżeli dobrze pamietam to brazowy odpowiada za niskie cisnienie a biały za wysokie
spróbuj dokrecić ten czujni i wtedy nie bedzie wyciekał olej i przez to ze cieknie pokazuje ci słabe ciśnienie po zaciaga lewe powietrze przez nie dokrecony czujnik. jezeli po dokreceni bedzie nadal ciekło wymień na nowy. nie pamietam juz ile zapłaciłem ale coś koło 15-20zł za jeden.
pozdrawiam
spróbuj dokrecić ten czujni i wtedy nie bedzie wyciekał olej i przez to ze cieknie pokazuje ci słabe ciśnienie po zaciaga lewe powietrze przez nie dokrecony czujnik. jezeli po dokreceni bedzie nadal ciekło wymień na nowy. nie pamietam juz ile zapłaciłem ale coś koło 15-20zł za jeden.
pozdrawiam
Dziś kupiłem biały czujnik zapłaciłem 12.40zł .Po południu wymienie
pod niego nie trzeba uszczelki ?
jeszcze jedno pytanie:czy grzanie górnej części silnika jest powodem usterki czujnika oleju ? wcześniej silnik miał w górnej części dokładnie 88-89 stopni C (mierzyłem spawalniczym miernikiem temperatury) teraz chwilowo go nie posiadam ale na dotyk zdecydowanie wydaje sie o wiele cieplejszy.
jeszcze jedno pytanie:czy grzanie górnej części silnika jest powodem usterki czujnika oleju ? wcześniej silnik miał w górnej części dokładnie 88-89 stopni C (mierzyłem spawalniczym miernikiem temperatury) teraz chwilowo go nie posiadam ale na dotyk zdecydowanie wydaje sie o wiele cieplejszy.
Lubię gdy murzyn bije w kokos