Cześć wszystkim ,
Mam w swojej Borze lekko irytujący problem z centralnym zamkiem . Otóż centralka reaguje na wszystkie drzwi oprócz kierowcy ...
Wszystkie się ładnie ryglują i otwierają a kierowce muszę z kluczyka machać co sprawia że i tak centralnego nie używam ...
Co więcej miałem dostęp do 2-go zamka kierowcy , całego okablowania drzwi aż do kabiny , tego sterownika z siłownikiem szyby ,moduł komfortu i żadna kombinacja nie przyniosła oczekiwanego efektu , osobiście zaczyna mi już brakować pomysłów . Co więcej mikrowłącznik wydaje się być w porządku bo lampka w drzwiach zapala się prawidłowo . Nie wiem czy to będzie miało jakieś powiązanie ale w tych samych drzwiach nie działa mi elektryczne lusterko ... Prawe jak najbardziej w porządku ...
Może ktoś miał takowy przypadek i go rozwikłał więc byłbym wdzięczny za każda pomoc
Bora - irytujący problem centralnego zamka ...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Może napięcie nie dochodzi do mechanizmu ? skoro było coś rozebrane - to może się coś urwało - przetarło ...
Ps -- zerknij też na przewody w gumowej przelotce - między budą a drzwiami --- lubią się tam przewody przetrzeć ...
VAG - pokazałby błąd -- jak masz możliwość to podepnij kabla i zrób diagnostykę
Ps -- zerknij też na przewody w gumowej przelotce - między budą a drzwiami --- lubią się tam przewody przetrzeć ...
VAG - pokazałby błąd -- jak masz możliwość to podepnij kabla i zrób diagnostykę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Vag nic ciekawego nie pokazuje ..
Co do pozostałych prąd musi dochodzić bo " na krótko" zasuwa aż miło no i krótko podłączałem przy switchu na budzie pod "pociagałka" od maski wiec w kablach chyba jest ok ...
Co do pozostałych prąd musi dochodzić bo " na krótko" zasuwa aż miło no i krótko podłączałem przy switchu na budzie pod "pociagałka" od maski wiec w kablach chyba jest ok ...
jeśli podmieniałeś zamek drzwi kierowcy, silniczek szyby i wiązkę drzwi kierowcy, a zasilanie i masa dochodzi do kostki drzwi to problemu należy szukać w komforcie. Warunek że faktycznie podmieniłeś wszystko
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Bora - irytujący problem centralnego zamka ...
Pumboq666 pisze:
Co więcej miałem dostęp do 2-go zamka kierowcy , całego okablowania drzwi aż do kabiny , tego sterownika z siłownikiem szyby ,moduł komfortu i żadna kombinacja nie przyniosła oczekiwanego efektu ,
A wiec X ilośc komfortów jest padnięta
Najgorsze jest to ze na krótko zasuwa ....