lelo pisze:a czy jako farby nie mogę użyć normalnego podkładu pod bazę akrylową ? Mam tez oczywiście lakier z mieszalni

) ale szkoda mi go na podłogę.
Powierzchnie są wielkościowo takie sobie. Czy ten BodySafe się nie nadaje ? Przecież Valvoline to ponoć jedne z lepszych środków i jest toto dość elastyczne po zastygnięciu.
niestety jak wyczyścisz to podkład epoksydowy raczej tylko i wyłącznie. Dobrze izoluje, świetnie wypełnia, dobrze się trzyma..... lakier na podkład iść musi bo w razie pęknięcia konserwacji to po prostu pociągnie wilgoć i zacznie ci rdzewieć....
Bodysafe - to taki sam produkt jak bitgum, najgorszy syf jaki możesz se położyć.. czyli smoła na pędzel, nigdy nie zasycha.. zdziera się go po prostu palcami, paznokciami... sam se spróbuj jak ci zostało pokryć coś i na drugi dzień przejechać ręką. Ponadto jest strasznie lepkie i zbiera cały syf kurz itp.... przy warunkach w których podwozie szura się np o śnieg to nie ma szans przetrwać niestety...
lelo pisze:Nie wiem czy nie zostawię tego do wiosny, jak mam teraz znowu spaprać a potem poprawiać. To już wolę na wiosnę zrobić całośc od nowa.
Poza tym są jeszcze do zrobienia takie kwestie jak dziura w progu od strony błotnika. Nie jest duża, nie jest to obszar gdzie (wg strzałek podkłada się) lewarek - spawać ? nie spawać ?
w takim wypadku weź na pędzel smar ŁT i zapieprz tą rdze, później będzie problem z odtłuszczeniem to fakt, ale jak będziesz regularnie sobie natłuszczał to powinno się trzymać...
lelo pisze:Poza tym są jeszcze do zrobienia takie kwestie jak dziura w progu od strony błotnika. Nie jest duża, nie jest to obszar gdzie (wg strzałek podkłada się) lewarek - spawać ? nie spawać ?
spawać nie spawać, pewnie w tym wypadku trzeba bedzie spawać, reszta tak samo.. i musi byc... sucho..