mk3 1997r. mam problem z praca silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomano
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

mk3 1997r. mam problem z praca silnika

Post autor: tomano » pn wrz 18, 2006 23:30

Mam problem z praca silnika w moim golfie.jest to silnik AEE z wielopunktowym wtryskiem.Na poczatkuu byly szarpania ktore ustaly i po przejechaniu 1500km po prostu przestal pracowac.Po podlaczeniu do komputera wykazalo uszkodzona przepustnice i nic po za tym.No wiec kupilem(nowa) ja i jak bylo tak jest z tym ze obroty sa rowne czyli cos pomoglo.Po odpaleniu silnika poki zimny pracuje dobrze jak tylko sie nagrzeje to gasnie i nie chce odpalic.Po.ok pol godz znow odpali chwile pochodzi i gasnie.Moze ktos wie o co chodzi?

tom

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt wrz 19, 2006 06:58

Sprawdziłeś czy po wymianie przepustnicy czasem dalej nie pokazuje jej błędu komputer??

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

tomano
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tomano » wt wrz 19, 2006 20:31

nie nie podlaczalem go lecz efekt po wymianie jest widoczny bo przynajmniej ma rowne obroty.Problem w tym ze silnik pracje dopoki nie nabierze temp. czyli 90stopni i klapa.Nie chce odpalic.Po ostygnieciu nie ma problemuu z odpaleniem i pracuje dopoki sie nie nagrzeje.I tak w kolko to samo.I co o tym sadzisz?

tom

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt wrz 19, 2006 20:41

tomano pisze:Problem w tym ze silnik pracje dopoki nie nabierze temp. czyli 90stopni i klapa.Nie chce odpalic.Po ostygnieciu nie ma problemuu z odpaleniem i pracuje dopoki sie nie nagrzeje.I tak w kolko to samo.I co o tym sadzisz?
AAAAaaa trzeba było tak odrazu - wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na czujnik temp. cieczy chłodzącej - silnik już ciepły a on "mówi" komputerowi że jest zimny a ten wali bogatą mieszankę i silnik gaśnie. W ostateczności sonda lambda

tomano
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tomano » sob wrz 30, 2006 01:18

adamtd dzieki za zainteresowanie moim problemem.okazala sie walnieta przepustnica i sensor<halla>. :pub:

tom

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob wrz 30, 2006 10:06

tomano pisze:okazala sie walnieta przepustnica i sensor<halla>
To dobrze że już po problemie, ale swoją drogą to troszkę dziwne objawy jak na uszkodzoną przepustnice....

tomano
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tomano » sob paź 14, 2006 22:18

no nie wiem ale wykazal przepustnice komp a bylem w serwisie VW-AUDI za pierwsza wizyta a za druga dopiero "halla".

tom

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob paź 14, 2006 22:37

tomano pisze:no nie wiem ale wykazal przepustnice komp a bylem w serwisie VW-AUDI za pierwsza wizyta a za druga dopiero "halla"
Bo może to były dwie niezależne od siebie usterki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”