Spalanie trasa oraz tylne poduszki
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Witam Wszystkich!
Jest to mój pierwszy post na tym forum,więc proszę o wyrozumiałość.
Zamówilem Golfa R w Dsg.Odbiór początek października...Mam dwa pytania:
Ile e-Rka spali na trasie przy spokojnej jeździe,oraz gdzie są zamontowane tylne boczne poduszki powietrzne?
Pozdrawiam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum,więc proszę o wyrozumiałość.
Zamówilem Golfa R w Dsg.Odbiór początek października...Mam dwa pytania:
Ile e-Rka spali na trasie przy spokojnej jeździe,oraz gdzie są zamontowane tylne boczne poduszki powietrzne?
Pozdrawiam!
Jechałem ostatnio trasę 450 km.
250 km po drodze krajowej, 200 km po autostradzie. Na krajówce 90-110, ruch dosyć spory, autostrada 140. Spalanie 7.7
250 km po drodze krajowej, 200 km po autostradzie. Na krajówce 90-110, ruch dosyć spory, autostrada 140. Spalanie 7.7
Re: Spalanie trasa oraz tylne poduszki
Dziękuje Myszu za odpowiedz.Po odebraniu auta jest plan wycieczki ok.1350km w jedną stronę.Więc byłem ciekaw,a zbiornik 55l nie jest za dużymyszu pisze:Jechałem ostatnio trasę 450 km.
Pozdrawiam!
Tankować w miarę czesto trzeba. U mnie średnia z mieszanej trasy trochę miasta, trochę za miastem wychodzi ok 13 litrów.
Jak jechałem z odbioru samochodu 300 km to 8l, a cykl bardzo mieszany
https://www.facebook.com/Golfr500/" onclick="window.open(this.href);return false;
moj na trasie przy 130 pali 8.6 mniej nie uzyskalem , po miescie 12-14
Diagnostyka samochodowa VCP VCDS
Myszu - my się chyba znamy z TPTD (czarny Boxster z czerwonym dachem), więc mniej więcej wiem jak użytkujesz auto i mam takie pytanie. Czy prawdą jest, że jadąc w trybie ECO, w takim gęstym i powolnym ruchu miejskim, R ka potrafi zejść do 10-11 litrów ? Zastanawiam się nad R na drugie auto, takie właśnie na zimę, złą pogodę i warunki na które szkoda mi Boxa. Miałem okazję na małą rundę R, i wydaje się być genialne na takie okazje, plus jakieś zimowe upalanki, tudzież wyjazdy wakacyjne w więcej niż dwie osoby.
Na wywczas w wiecej niz 2 persony moze byc problem z zapakowaniem sie...
No chyba, ze variant.
No chyba, ze variant.
Można powiedzieć R400 na giftach!
Variant nieeee .... aktualnie jako drugie auto mam golfa VI 160 KM 3 drzwiowego, i bardzo mi pasuje koncepcja takiego golfa jako pojazdu uniwersalnego. A R-ka dorzuca do tego jeszcze fajne osiągi i napęd na 4 koła.Mniejszy bagażnik mogę przełknąć, w razie niemca mogę założyć boxa na dach na wakacyjny wyjazd, na narciarski w szczególności. Pierwotnie chciałem kupić zwykłego golfa VII TSI 140 KM z DSG, bo to sprawne auto do normalnego przemieszczania się. Ale od jakiegoś czasu zacząłem się przyglądać R. I tak się trochę biję z myslami, czy wziąć rozsądnego cywila, czy dołożyć sporo kasy i wziąć R, który zapewni mi banana na twarzy w te dni, kiedy boxster ma wolne
No w tym przypadku to chyba tylko kwestia budżetu.
Jeśli jest taka opcja to chyba nie ma co się zastanawiać....
Jeśli jest taka opcja to chyba nie ma co się zastanawiać....
Można powiedzieć R400 na giftach!
Pomiędzy jest jeszcze GTI
tylko FWD i minimalnie mniejszy banan na gębie niż R
tylko FWD i minimalnie mniejszy banan na gębie niż R
Zastanawiałem się nad gti, ale doszedłem do wniosku, że jeśli mam wydać więcej niż na "cywila", to chcę mieć coś extra również zimą ☺
Jestem ciekaw czy zimą pójdzie golfem latać bokami, bo na śliskim asfalcie i kostce brukowej mimo woyłaczonej kontroli trakcji coś przyhamowywuje przednie koła.
Kontroli trakcji czy ESP? Bo w R miało się dać ESP całkowicie wyłączyć.myszu pisze:bo na śliskim asfalcie i kostce brukowej mimo woyłaczonej kontroli trakcji coś przyhamowywuje przednie koła
P.S. TomRS, myszu, obu was z tegorocznych TPTD kojarzę, ja białym GTI mk7 jeździłem.