1.9TDI AHU program na 150KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
Witam, ciśnienie wewnętrzne można trochę podbić, albo najlepiej ustawić takie, jak ma być czyli chyba 10bar, powinno to trochę pomóż.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
mi chodzi o cisnienie otwarcia wtrysku, a nie o wtrysk pilotujący bo to pierwsze cisnienie nie ma żadnego znaczenia jesli chodzi o mocchris4286 pisze:ciśnienia to ok 210bar.
tzn ze pompa juz osiągneła kres mozliwościchris4286 pisze:właśnie prawie brak dymienia
załóż pompe z AFN i bedzie 150KM, albo poszukaj z nowszych ALH/AHF/ASV zawsze to szansa ze nie bedzie miała poł miliona km - trzeba roztoczyc podstawe, no i gorzej sie reguluje kąt wtrysku (fasolki na kółku) ale to szczegól
ale o jaki wtrysk pilotujący Ci chodzi? ciśnienie otwarcia wtrysków na maszynie sprawdzone to ok 210bar. nie wiem czy właśnie nie za niskie troche. zakupiłem już właśnie pompe z ALH ale opinie są podzielone bo podobno jedni mówią że to 11 a inni że 10 ale chyba 10.
ALH to 10
wyjątkowo w ALH w automatach szły 11 ale to niewielki procent aut
wtrysk na cisnienie 220/300 Bara
pierwsze cisneinie to wtrsyk pilotujący, drugie cisnienie 300 Bar to dawka zasadnicza
wyjątkowo w ALH w automatach szły 11 ale to niewielki procent aut
wtrysk na cisnienie 220/300 Bara
pierwsze cisneinie to wtrsyk pilotujący, drugie cisnienie 300 Bar to dawka zasadnicza
czyli twierdzicie panowie ze na seryjnej pompie z 1z nie mozna osiagnac 150 koni ?
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nie przesadzajcie, tam jest pare roznic w tych pompach. A 150 to przesdziliscie, realnie 160-165 na 230 i to wszystko. Trzeba liczyc 10-12% mniej jak AFN czy inne z wiekszym skokiem przestawiacza.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Pompa już przyszła. zakupiłem z ALH ale 10. Rozebrałem już ją na czesci i przetoczyłem korpus. wtan wewnętrzny oceniam na bardzo dobry. jutro składam i może montarz, nastawnik z czego zamontować? 1Z, AHU, ALH? czy nie ma różnicy?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
z reni sa podobno jakies dobre do tuningu
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Re: 1.9TDI AHU program na 150KM
chłopie, pompy rozbierasz, modyfikujesz i zadajesz takie podstawowe pytania na forum ?chris4286 pisze:Pompa już przyszła. zakupiłem z ALH ale 10. Rozebrałem już ją na czesci i przetoczyłem korpus. wtan wewnętrzny oceniam na bardzo dobry. jutro składam i może montarz, nastawnik z czego zamontować? 1Z, AHU, ALH? czy nie ma różnicy?
seryjna pompa z ALH jak zdrowa to spokojnie robi 160-165KM na tym setupie co masz a ty kombinujesz z nastawnikami
chodzi o to ze wtyczka jest innego typu a nie chce za bardzo przerabiać wtyczek. dlatego chcial bym założyć nastawnik od AHU. jesli nie ma różnicy. a jeszcze się nie zagłębiałem w tematy nastawników.
W końcu miałem okazje coś pogrzebać przy silniku, założyłem pompę z AFN-a i zauważyłem znaczący wzrost mocy chodz nie miałem kiedy jechać na hamownie. Ale ostatnio kupiłem cały silnik z toleda I i po przywiezieniu do domu zauważyłem coś dziwnego i okazało się ze jest w nim założona pompa z ahh. i pewnie będę ją chciał założyć ale takie pytanie, czy po zmianie potrzebna jest korekta programu?
-
- Forum Master
Witam, przydała by się korekta w miarę szybko, chyba, że zmniejszysz dawkę na nastawniku, wtedy możesz jeździć. Jednak mimo wszystko prędzej, czy później warto zrobić korektę, żeby wykorzystać pompę11cie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
Kolejna zmiana. Zakupiłem turbine CAH-a i zamieżam zmienić program. Jakie ciśnienie doładowania mu dać w mapie? To prawda ze ta turbina ma tytanowy wirnik? Ile wyciągne z takiego połączenia?
Turbina CAH
pompa AHH
Wtryski 216
Pozdrawiam
Turbina CAH
pompa AHH
Wtryski 216
Pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
Ponad 180km powinno wyjść jeśli wszytko jest sprawne. Ściągnij soft z silnika w którym była ta turbina i będziesz wiedział jakie doładowanie ustawił producent. Możesz do tego dodać +/- 10%. Nie wiem jaki posiadasz map sensor od tego powinieneś zacząć zabawę bo to w pierwszej kolejności będzie blokować zwiększanie doładowania.