Podgrzewane fotele.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podgrzewane fotele.
Witam. Mam w swoim aucie podgrzewane fotele. Problem polega na tym, że fotel kierowcy nie grzeje wcale(nie pali się również podświetlenie pokrętła) a lewy grzeje ale nie na maksa. Sprawdziłem napięcie w kostkach od podgrzewania i przy fotelu kierowcy nie ma wcale napięcia a przy fotelu pasażera jest 6,5V(nawet jak ustawiam grzanie na 1 poziom albo 5 to zawsze jest 6,5). W czym tkwi problem ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Podgrzewane fotele.
a patrzyłeś jak z zasilaniem we włącznikach?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Podgrzewane fotele.
Często padają te przełączniki od regulacji temp foteli. Zamien je miejscami i spróbuj czy będzie odwrotnie.
Podgrzewane fotele.
potwierdzam ze to moga byc te wlaczniki regulatory. Umnie w sharanie padly juz dwa. To pokretlo to potencjometr z tranzystorem mocy jako regulatorem pradu podawanego do mat grzejnych w siedzeniach.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Podgrzewane fotele.
Dzięki za odpowiedzi koledzy..
Wystarczy je podważyć śrubokrętem ? One są jakoś na zatrzaski ?
Wystarczy je podważyć śrubokrętem ? One są jakoś na zatrzaski ?
Podgrzewane fotele.
Weź może albo cięki śrubokręt albo nóż. trzeba lekko podważyć z dwóch stron i wyskoczy.
Podgrzewane fotele.
No więc tak.. Sprawdziłem i fotel kierowcy nie był podłączony. Znalazłem kostkę, podłączyłem i grzeje tak jak powinien. Teraz została tylko sprawa fotela pasażera czemu grzeje na każdym poziomie tak samo ?
Podgrzewane fotele.
ja mam przelaczniki od sharana i jeden wogule nie podaje pradu a jeden wlasnie ma tak ze juz na jedynce jak i pozostalych ustawieniach grzeje tak jak na piatce. Tam jest taka plytka elektroniczna z tranzystorem mocy ktora odpoaiwad za podawanie odpowiednia ilosc pradu do mat. Cos sie musialo ufajczyc i dlateog tak jest. Dlatego tez zakupilem odrazu dwa takie wlaczniki po 20 zl i jeden mam na zapasie w razie co.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to