Mk2 Swap z Toledo 1l 1.9 Afn Pali ale nie mozna zgasic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam podczas swapu w mojej mk2 na 1.9 Tdi AFN z Toleda 1l nastąpił maly problem sinik normlanie odpala lecz nie moge go zgasic kluczykiem. Wina napewno jest po stronie elektrycznej poniewaz w toledo dzialalo tak jak powinno. Kolejnym problemem jest jeszcze jedna wtyczka ktora zostala samotna dodaje zdjecie ponizej.
Panowie i Panie licze na was
Panowie i Panie licze na was
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
wtyka wyglada jak od czujnika wału ,błedów na vagu nie masz ? może dlatego nie gaśnie...
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
wtyczka to kierunki w blotnikach w toledo czyli to dopada jeden problem rozwiazany.Lecz dalej nie gasnie brak wtyczki do kabla obd2:(
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
wtyczka to nie problem bo pod piny sie można podłaczyć
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Odepnij wzbudzenie od alternatora [cienki kabel] i zobacz czy zgaśnie.
Miałem podobny problem po swapie w 126p jak włożyłem silnik od punto, plus ze wzbudzenia szedł sobie przez licznik na plus po zapłonie i podtrzymywał przekaźnik główny uniemożliwiając normalne zgaszenie silnika. Jeśli po odpięciu kabelka auto normalnie zgasisz to musisz przeciąć ten kabel i wstawić tam diodę żeby prąd szedł tylko w jedną stronę.
Miałem podobny problem po swapie w 126p jak włożyłem silnik od punto, plus ze wzbudzenia szedł sobie przez licznik na plus po zapłonie i podtrzymywał przekaźnik główny uniemożliwiając normalne zgaszenie silnika. Jeśli po odpięciu kabelka auto normalnie zgasisz to musisz przeciąć ten kabel i wstawić tam diodę żeby prąd szedł tylko w jedną stronę.
Wymieniona kostka stacyjki na ta z toledo i dalej to samo ma ktos jeszcze jakies pomysly
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
bez sensu kostke stacyjki i z merca możesz wsadzić nic to nie daje ,ja bym sprawdził zawór stop na pompie wtryskowej .albo podłaczył to pod stacyjke żeby zamykało i bedzie gasł
Kolego, po kolei, posiadasz może jaką probówke? jesli tak do włącz zapłon i sprawdz czy prąd jest na zaworku odcinajacym paliwo na pompie. jak sprawdzisz to wyłącz zapłon i wtedy sprawdz. jesli po wyłaczeniu zapłonu prad będzie dalej to problem tkwi w elektryce nie pompie. może przekażnik 109 uszkodzony. a przerabiałeś coś instalacje?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
no jak w pompie cos moze byc jak tam nic niema .jedynie elektryka pompy a dokladnie zawor n109 tzw zawor stop .podlacz sobie kabelek pod niego i go rozlacz jak silnik bedzie chodzil jak zgasnie to juz wiesz gdzie szukac. podlacz ten kabel do'stacyjki lub jakis przycisk zewnetrzny. chyba ze poprostu zepsuty jest ten zaworek i nie zamyka .
Jesli odkrece nakretke na pompie i sciagne ten kabel to auto gasnie ogolnie elktryki nic nie przerabialem wsadzilem tak jak bylo z toledo tylko tylnia wiazke zostawilem moja
chris4286, Kolego a ty tez masz afn? wyslij mi zdjecia jak masz podlaczobe podcisnienia
chris4286, Kolego a ty tez masz afn? wyslij mi zdjecia jak masz podlaczobe podcisnienia
czytałeś kolego co napisałem kilka postów wyżej?
zobacz czy auto zgaśnie jak odczepisz cienki kabelek od alternatora
zobacz czy auto zgaśnie jak odczepisz cienki kabelek od alternatora
akurat mam AHU ale turbo VGT wiec podciśnienia mam. ale to jest proste bo na n75 masz opisane. pisze VAC wiec do pompy podciśnienia i out do turbiny i ostatni do filtra.
To coś dziwne jest z tym nie gaszeniem. masz możliwość podmiany przekaźnika (chyba 109) (to jest trzeci od góry od lewej strony) może on jest uszkodzony bo zaworkiem na pompie steruje komp a kompa załancza ten właśnie przekaźnik. pozdrawiam
To coś dziwne jest z tym nie gaszeniem. masz możliwość podmiany przekaźnika (chyba 109) (to jest trzeci od góry od lewej strony) może on jest uszkodzony bo zaworkiem na pompie steruje komp a kompa załancza ten właśnie przekaźnik. pozdrawiam
a podcisnienie z kompa do gdzie ma isc ja mam do rury z intercollera koło mapsensora nigdzie nie moge znalesc opisu podcisnien z toledo
Węzyk z kompa ma być podłączony do kolektora dolotowego czyli tam gdzie jest ciśnienie a nie podciśnienie. Bo w sterowniku jest mapsensor.