Nowszy zamiennik głowicy AJM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W związku z faktem, że w moim silniku mam już trochę wybite gniazd pompo wtryskiwacze i w związku z tym pompki się zapowietrzają (po długim postoju) mam pytanie z jakich silników nowszych mogę szukać głowicy ?? Ogólnie oglądałem już np. z silników BRS BLS BKC BXE BJB i wyglądają podobnie. Mogę kupować taką głowicę ?? Wałek rozrządu, popychacze i pompowtryski będą pasowały bez problemu ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MK IV AJM
Te od silników z dpf mają inny wałek.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
A czy mocowanie walka jest takie same, aby przelozyc walek z mojego silnika ??
MK IV AJM
Z tego co wiem to tak. TO w zasadzie jak inne motorki w vagu sa mocno zamienne miedzy sobą. Glowice na 99% sa takei same. Roznica tylko w walku gdzie silnik mial dpf a jak nie mial to tez podpasuje taki walek.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Głowice na 100% są takie same. wojti2001, śmiało możesz się interesować głowicami od tych silników.wesol pisze:Glowice na 99% sa takei same.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
A pompowtryskiwacze sa takie same jezeli chodzi o te slabe wersje (101, 105, 115KM) czy jednak kazde sie roznia i nie sa ze soba zamienne ?
MK IV AJM
Kazdy jeden z tych silników ma swój odmienny dedykowany do danego silnika pompowtryskiwacz.wojti2001 pisze:A pompowtryskiwacze sa takie same jezeli chodzi o te slabe wersje (101, 105, 115KM) czy jednak kazde sie roznia i nie sa ze soba zamienne ?
Ogólnie jeśli chodzi o całość to te pompki są zamienne ze sobą bo są identyczne jeśli chodzi o wygląd i wymiary
zewnętrzne. Wejście pod wtyczkę też jest identyczne. Teoretycznie można by było przerzucić pompki między
tymi silnikami ale to byłaby tylko niepotrzebna "rzeźba" , bo później trzeba by było grzebać w sofcie zeby auto
hulało normalnie. Jak dla mnie strata czasu. Jeśli chodzi o twoje pytanie jeszcze, to wszystkie te pompki różnią się
końcówkami przedewszystkim. Dlatego kazda jest dedykowana do innego silnika.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
Dzis wykrecilem glowice z BXE anglik z przebiegiem 74tys km. Cena 300zl za kompletna glowice to duzo :] ?? Sprzedajac walek i pompki chyba wyjde na czysto przy wymianie swojej glowicy
MK IV AJM