parujące szyby po raz setny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pawelek1z2
- Użytkownik
Haki, dwie klapy? sprawdzałem tą którą widać po wyjęciu pyłkowego. ale jednak słychać i czuć że obieg sięzamyka i otwiera.. na chwile obecną tak jak napisałeś po jeździe zostawiam drzwi otwarte niech sie wyrówna temperatura i wilgotność. podsufitka u mnie i relingi zdecydowanie odpada.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tak dwie...i to ta druga jest ważniejsza bo szczelniej zamyka obieg. Drugą klapkę możesz wyczuć za schowkiem pasażera, nad nogami...jest kratka przez którą można włożyć palec i wyczuć klapkę pokrytą gąbką. Klapka przy samej kratce = obieg otwarty...klapka wyżej to obieg zamknięty lub częściowo otwarty. Ja u siebie już tyle stoczyłem walk z tym V71 że ręce opadają...obecnie klapki ustawione ręcznie i silniczek odłączony. Przerabiałem trzy silniczki ale każdy miał już na tyle zmęczoną zębatkę że nie dało się jakoś sensownie tego odratować.pawelek1z2 pisze:dwie klapy?
Re: parujące szyby po raz setny
Śledzę temat ciekawy finału.A Qto wiedział i powiedział( ze są 2 klapki),, chociaż XV2 mówił o v71 ,Haki wyrażnie to powiedział . Jeśli to będzie ta przyczyna parowania auta, to kto POMÓGŁ?
pawelek1z2 będzie HEPI!!!
Każdy z forumowiczów coś wniósł do tematu, po to jest forum.
pawelek1z2 będzie HEPI!!!
Każdy z forumowiczów coś wniósł do tematu, po to jest forum.
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2015 14:25 przez amatorek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ja też wniosłem bo na początku najechałem kursorem myszy na zsyp i miało być po temacieamatorek pisze:Każdy z forumowiczów coś wniósł do tematu, po to jest forum
Co do dwóch klap,to szczerze sam jestem zaskoczony Czy tak samo będzie w A3 8L z climatronikiem?
Chwała Ci za to Michał_1977 być może pomogłeś najbardziej nie zsypując tematu.
Ale pawelek1z2 ma klime manualną.Czy też może mieć 2 klapki?
Na razie milczy,opił się ze szczęścia że może normalnie jeżdzić furą??? czy...
Ale pawelek1z2 ma klime manualną.Czy też może mieć 2 klapki?
Na razie milczy,opił się ze szczęścia że może normalnie jeżdzić furą??? czy...
- pawelek1z2
- Użytkownik
amatorek, bez zgryźliwości i ironii - tak mam drugą klapkę i chwała jej DZIAŁA ile razy chcę tyle razy się otworzy zamknie aż miło... i tylko nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie.
Kolego, ja działam w dobrej wierze, nikomu żle nie życzę,a tym bardziej Tobie.
Byłem przekonany że masz problem z głowy,że druga klapka była powodem problemu w Twojej furze(sam byłeś zaskoczony informacją o 2 kl.)
Proszę nie wyżywaj się na mnie że problem pozostał?.Pozdrawiam i życzę powodzenia!!
Byłem przekonany że masz problem z głowy,że druga klapka była powodem problemu w Twojej furze(sam byłeś zaskoczony informacją o 2 kl.)
Proszę nie wyżywaj się na mnie że problem pozostał?.Pozdrawiam i życzę powodzenia!!
- pawelek1z2
- Użytkownik
amatorek, broń Boże nie wyżywam - miałem cichą nadzieję, że nagle ktoś mi poda rozwiązanie na tacy i będzie po problemie bo wszystko co koledzy tutaj przerabiali mnie nie dotyczy. RACZEJ NIE DOTYCZY.. moglibyśmy ponownie przyglądać się nagrzewnicy, ponownie oględziny klap robić i szukać wody w aucie. Mówiąc szczerze powoli mam dość a czasu i warunków nie mam by wypruć cały środek i przelewowo może problem próbować znaleźć...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeżeli klapki działają a szyby tak Ci parują...to nie wierzę że nie masz mokro w aucie. Zdejmij plastikowe poszycie progu i wsuń rękę pod wykładzinę przy każdej furtce...w bagażniku pod lampami sucho ? No i czy w samej nagrzewnicy nie ma wody ?? Wykręć schowek, wentylator i obadaj temat...bywa tak że z podszybia dostaje się woda do nagrzewnicy (np pęknięcie obudowy filtra) i jest kaszana. Dodatkowo odpływ z klimy jak nie sprawdzałeś
Jeżeli zarzucasz mi że nie chciałem pomóc...najważniejsze że Ty pomogłeś
ja zawsze staram się pomóc najlepiej jak potrafię...pod warunkiem że ktoś wykazuje własną inicjatywę a nie czeka aż się samo naprawi.
nie wiem o co Ci chodzi...opisałem gdzie jest i jak mniej więcej sprawdzić czy działa druga klapka. Pierwszą autor tematu widział...widział że działa, to co miałem o niej pisać...amatorek pisze:Qto wiedział nie powiedział( ze są 2 klapki)
Jeżeli zarzucasz mi że nie chciałem pomóc...najważniejsze że Ty pomogłeś
ja zawsze staram się pomóc najlepiej jak potrafię...pod warunkiem że ktoś wykazuje własną inicjatywę a nie czeka aż się samo naprawi.
- pawelek1z2
- Użytkownik
Pchałem łapy przy każdych drzwiach pod wygłuszenie w okresie po 3dniowym deszczu i nie wyczuwałem wilgoci.. przy lampach i ogólnie w bagaju też wiór. Co do oceny sprawności uszczelek to nie wiem w jakim stanie są i czy są ok czy nadają się do wymiany więc się nie wypowiem...
Weź szlauch i polewaj całe auto woda szukaj czy gdzieś mokro się zrobi.
MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=451131
MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=546133
Montaż ESP http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=590914
MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=546133
Montaż ESP http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=590914
Qto ] przepraszam ,to nie tak miało być, nie było moim zamiarem przedstawiać braku dobrej woli z Twojej strony.Strzeliłem sobie samobója
Niech na moje usprawiedliwienie wpłynie fakt, że emocjonowałem się tematem i nie przemyślałem tego że mogę kogoś urazić pisząc posta.
Chylę czoła przed Twoją wiedzą.Posiadając ją,pomagasz użytkownikom forum i chwała Ci za to!!!
Pozdrawiam
Niech na moje usprawiedliwienie wpłynie fakt, że emocjonowałem się tematem i nie przemyślałem tego że mogę kogoś urazić pisząc posta.
Chylę czoła przed Twoją wiedzą.Posiadając ją,pomagasz użytkownikom forum i chwała Ci za to!!!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2015 14:30 przez amatorek, łącznie zmieniany 2 razy.
- pawelek1z2
- Użytkownik
piękny dziś wieczór mamy panowie.. i szyby piękne ( nic nie parowało ) były.. cholera coraz bardziej zaczynam się zgadzać, że nei wilgoć a WODA po prostu jest moim problemem.. ktoś z okolic Lublina może chciałby zarobić i zajrzeć do tej tit tit nagrzewnicy? lub czegoś innego typowanego na drugim miejscu..