Czeka mnie wymiana sprzegła, uszczelniaczy pół osi i wybieraka skrzyni biegów!
Zastanawiam się tylko czy da sie to wszystko wymienić nie zdejmując skrzyni biegów?
Mam cichą nadzieje, że się da
Pozdro
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
napewno kupie komplet, ale czy będe robił sam - tego jeszcze nie wiemmiś fazi pisze:tylko jak będziesz robił sam to będziesz wiedział ze jest zrobione dobrze a jeszcze jak kupisz komplet czyli tarcze i docisk to powinieneś dostać w komplecie taki wałek centrujący z plastiku on bardzo ułatwi Ci robote
kanał mam, dobre klucze również ale czy za 250zł warto bawić się w to samemu?!! Kiedyś z kolegą ściągaliśmy skrzynie (nie w VW) - żałowaliśmy jak chorobavpil pisze:Powiem Ci tak jeśli nie posiadasz dostępu do kanału to sobie odpuść tę robotę. Śruby będą napewno tak zapieczone że trzeba dobrego dojścia i porządnych kluczy aby je odkręcić.
Koszt u mechanika w warsztacie to około 250zł

Zawsze to warto poznać coś nowego i zdobyć jakieś doświadczenie. Tym bardziej, że już coś podobnego robiłeś... A dwie i pół stówy w kieszeni zostanie007gucio pisze:kanał mam, dobre klucze również ale czy za 250zł warto bawić się w to samemu?!!

lubie grzebać przy aucie ale pod warunkiem, że wszystko idzie gładkovwarek pisze:Zawsze to warto poznać coś nowego i zdobyć jakieś doświadczenie. Tym bardziej, że już coś podobnego robiłeś... A dwie i pół stówy w kieszeni zostanie007gucio pisze:kanał mam, dobre klucze również ale czy za 250zł warto bawić się w to samemu?!!. Jak już będziesz wymieniał komplet (tarcza + docisk) to weź też pod uwagę łożysko wyciskowe. Sprzęgło będziesz miał nowe a za dwa miechy zesra się łożysko i zaś ta sama robota...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 58 gości