Ile powinien pedzic golfik??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dodam tylko ze w 1.3 poniewaz jest maly dosyc lekki silnik i caly ten osprzet, przy seryjnym zawiasie tyl ma tendencje do uginania sie,(bardzo duzo takich golfow widzialem, moj tez tak mial) a dodatkowo jak jezcze ktos z nami jezdzie + mamy gaz czyli butla swoje wazy to wyglada to tak jakbysmy chcieli odfrunac conajmniej, wiec nie wyobrazam sobie jak mozna tym 170 zapitalac
[b][color=blue]Volkswagen Klub Polska #107[/color][/b][b] | Frakcja Member | VW Silesia Club[/b]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]
No poleci poleci...ale faktycznie 1,3 nie sa do tego stworzone...
A co do tego goscia co wyprzedzal MaLiBU to ciekawe co to byl za model bo jezeli jechal 160-170 to pewnie TD...ale ja np u siebie mam seryjnie utwardzone i lekko obnizone zawieszenie i powiem ze ono nawet powyzej 100 sie bardzo przyzwoicie w zakretach zachowuje...nigdy mi sie jeszcze nie zdazylo zeby mi probowal wypasc z drogi (nie liczac jednej sytuacji- ale to na lodzie bylo)
A co do tego goscia co wyprzedzal MaLiBU to ciekawe co to byl za model bo jezeli jechal 160-170 to pewnie TD...ale ja np u siebie mam seryjnie utwardzone i lekko obnizone zawieszenie i powiem ze ono nawet powyzej 100 sie bardzo przyzwoicie w zakretach zachowuje...nigdy mi sie jeszcze nie zdazylo zeby mi probowal wypasc z drogi (nie liczac jednej sytuacji- ale to na lodzie bylo)
A licznik masz dobry? bo chyba przekroczenie katalogu o 18km/h przy obciazeniu i braku przerobek w silniku- jest sporym wyczynem...
Ja u siebie w ksiazce mam 160- jechalem tyle i wiem ze pociagnalbym dalej bo mialem jeszcze rezerwe pod noga tylko mi sie droga zaczela konczyc...pokusilbym sie nawet o 170 ale za 180 bym nie reczyl...
Dodam ze licznik mam napewno dobry...
Ja u siebie w ksiazce mam 160- jechalem tyle i wiem ze pociagnalbym dalej bo mialem jeszcze rezerwe pod noga tylko mi sie droga zaczela konczyc...pokusilbym sie nawet o 170 ale za 180 bym nie reczyl...
Dodam ze licznik mam napewno dobry...
Co do maluszków to pamiętam że kumpel tłoki z junaka wkładał czy z czegoś tam,tez mu podchodził pod 140,ale czy doszedł to nie wiem,ale to mu przy takich prędkościach z 8l paliło,a przy ekonomicznej jeździe to 6L.
Mój golfik tez zje 6 przy ekoonomi w trasie,a przy tym się zbiera pare razy szybciej.
Mój golfik tez zje 6 przy ekoonomi w trasie,a przy tym się zbiera pare razy szybciej.
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
Jezdzilem maluchem(praca dyplomowa z tech. sam.) z kolega z silnikeim 900cm3 od suzuki czy od jakiegos innego japonca to i 140 nie bylo problemem na oponach 175. jak koles stawal na progu zwalniajacym tak ze przednia os z jednej a tylna z drugiej strony wciskal gaz i puszczal sprzeglo to przednie kola chcialy sie oderwac od ziemi. Maluszek niestety nie zyje ale silnik ma byc w nowym tym razem kabrio
P.S. Nie musze chyba dodawac ze zawieszenie nie bylo seryjne ! ! !
Pozdrawiam
Ja swoim Mk III 1,6 jechalem 165km/h
P.S. Nie musze chyba dodawac ze zawieszenie nie bylo seryjne ! ! !
Pozdrawiam
Ja swoim Mk III 1,6 jechalem 165km/h
No mysle ze seryjne nie bylo
A co do 20 letniego Golfa z 99 tys. przebiegu to albo Ci sie okazja trafila albo ktos go niezle skrecil...paliwo tez moglo miec znaczenie...ale i tak nasuwa sie jedno pytanie- po co szarpac silnik?
Ze mna jakby sie ktos zalozyl o to ze da mi albo nowy samochod albo przynajmniej nowy silnik to juz bym znalazl taka gore z ktorej bym sie do 200 rozbujal i po takiej jezdzie moze bym dojechal gdzies na swapa, a moze i nie...
A co do 20 letniego Golfa z 99 tys. przebiegu to albo Ci sie okazja trafila albo ktos go niezle skrecil...paliwo tez moglo miec znaczenie...ale i tak nasuwa sie jedno pytanie- po co szarpac silnik?
Ze mna jakby sie ktos zalozyl o to ze da mi albo nowy samochod albo przynajmniej nowy silnik to juz bym znalazl taka gore z ktorej bym sie do 200 rozbujal i po takiej jezdzie moze bym dojechal gdzies na swapa, a moze i nie...
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: