Wymiana lacznika elastycznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Okazalo sie ze musze wymienic lacznik/siatke tlumika. Mechanik twierdzi ze lepiej kupic uzywana oryginalna jak nowa, bo uzywana i tak dluzej wytrzyma. Co o tym sadzicie?
Druga sprawa mam wyciety katalizator tzn puszka po katalizatorze zostala rozcieta, wywalony katalizator i zaspawana. Mechanik mowi zeby to calkiem wyrzucic a wstawic rure. Licze na wasze sugestie
Okazalo sie ze musze wymienic lacznik/siatke tlumika. Mechanik twierdzi ze lepiej kupic uzywana oryginalna jak nowa, bo uzywana i tak dluzej wytrzyma. Co o tym sadzicie?
Druga sprawa mam wyciety katalizator tzn puszka po katalizatorze zostala rozcieta, wywalony katalizator i zaspawana. Mechanik mowi zeby to calkiem wyrzucic a wstawic rure. Licze na wasze sugestie
ALH: 139KM/311Nm
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Zawsze montowałem nową a nie używkę.daniela pisze:Okazalo sie ze musze wymienic lacznik/siatke tlumika. Mechanik twierdzi ze lepiej kupic uzywana oryginalna jak nowa, bo uzywana i tak dluzej wytrzyma. Co o tym sadzicie?
Można tak zrobić.daniela pisze:Druga sprawa mam wyciety katalizator tzn puszka po katalizatorze zostala rozcieta, wywalony katalizator i zaspawana. Mechanik mowi zeby to calkiem wyrzucic a wstawic rure
Re: Wymiana lacznika elastycznego
Nowa to nowa ja mam zamiennik 2 rok i jest wszystko dobrze ale dobry zamiennik. Co do kata dużo wlasnie słyszałem ze rurka daje lepszy efekt ale wstawił bym ja w kata by podczas kontroli nie zlapali Cie na braku kata.
Mój MK3 VR6 USA
viewtopic.php?f=88&t=561736&p=6644026#p6644026" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=88&t=561736&p=6644026#p6644026" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok to jakiej firmy zamiennik polecacie? No i nie wiem teraz co z tym katalizatorem a wlasciwie obudowa zrobic
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Tak zrób będzie bezpieczniej.KEFRZYSKI pisze:ale wstawił bym ja w kata by podczas kontroli nie zlapali Cie na braku kata.
Co do łącznika to trzeba zapytać w sklepie czy też w hurtowni czy mają łączniki wzmocnione.
Bylam w dwoch sklepach i chca wymiary tej siatki (srednica rury i dlugosc siatki) bo w oryginale sa tylko z katalizatorem
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Wdepnij do jakiegoś warsztatu i poproś mechaniorów żeby dokonali pomiaru łącznika.daniela pisze:Bylam w dwoch sklepach i chca wymiary tej siatki (srednica rury i dlugosc siatki) bo w oryginale sa tylko z katalizatorem
Bylam w sobote w warsztacie zajmujacym sie m.in. tlumikami. Koles nawet nie mierzyl bo powiedzial ze wie jaki lacznik jest potrzebny. No i tak
- zwykly 60zl + wspawanie
- wzmacniany 80zl + wspawanie
Ale zaproponowal inne rozwiazanie, bez ciecia, bez wspawywania. Mianowicie cos takiego http://allegro.pl/vw-golf-4-iv-1-9-tdi- ... 59058.html" onclick="window.open(this.href);return false;
180zl z montazem
- zwykly 60zl + wspawanie
- wzmacniany 80zl + wspawanie
Ale zaproponowal inne rozwiazanie, bez ciecia, bez wspawywania. Mianowicie cos takiego http://allegro.pl/vw-golf-4-iv-1-9-tdi- ... 59058.html" onclick="window.open(this.href);return false;
180zl z montazem
Ja u siebie wymienialem same łączniki. Mechanik mowil ze szkoda ori kolektora itd. Ale tu decyzja jest Twoja 180 zl. Niska cena, ja pamiętam do swojego za samego kata zamiennik placilem cos kolo 500.zl. To ciekawe co oni oferują za 180 z montażem :/
Mój MK3 VR6 USA
łączniki dobiera się po wymiarze, średnica rury pewnie 55mm:) sam łącznik to są koszty 30-40 zł przeważnie+wspawanie, trochę tych zamienników sprzedałęm i żaden nie wrócił na reklamację, 90% sprzedaje firmy Fischer
Nowe części samochodowe, Opony. Niskie ceny. Oleje Premium Motul, Penrite. Warsztat. Zapraszamy
tel. 888-530-456
gg 3543322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=548383
www.expressparts.pl
tel. 888-530-456
gg 3543322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=548383
www.expressparts.pl
Nie wiem chyba gdzies podjade niech mi zmierza jakich wymiarow powinien byc ten lacznik i kupie sam. Chyba ze koledzy znacie dokladne wymiary?
U mnie gość dobrał łącznik z tego, co miał na półce i dorobił resztę na miejscu. Zapłaciłem 70 zł za siatkęi 120 za dorobienie i wspawanie. Ceny warszawskie.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Hehe,pewnie zależy mu na tym,że starego złoma mu zostawisz,a on później sprzeda sam katalizator za ładnych parę stówekdaniela pisze:zaproponowal inne rozwiazanie, bez ciecia, bez wspawywania. Mianowicie cos takiego http://allegro.pl/vw-golf-4-iv-1-9-tdi-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 59058.html
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Chyba nie, albo nie wiedzial ze
daniela pisze:mam wyciety katalizator tzn puszka po katalizatorze zostala rozcieta, wywalony katalizator i zaspawana
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”