Ponieważ jest to pierwszy temat na forum, VWitam wszystkich forumowiczów
Moja przygoda z samochodami zaczęła się dość nieciekawie, ale generalnie z mojej winy
Zakupiłem samochód za pieniądze zarobione w wakacje. Umowa kupna/sprzedaży została zawarta tylko i wyłącznie na mnie (bo chciałem być mądrzejszy i mieć samochód na wyłączność). I tu zaczynają się schody. Samochód kupiłem ale prawa jazdy nie posiadam (tak wiem szczeniackie myślenie, że najpierw samochód potem prawko) Chciałbym teraz dopisać współwłaściciela żeby płacić niższe OC. Co musiałbym zrobić, żeby wszystko było legalnie? Wiem, że jest masa takich tematów ale w tym przypadku większość jest dla mnie czarną magią. Za wszelkie porady dziękuję uprzejmie
Pozdrawiam
Ubezpieczenie VW Golf na członka rodziny.
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Chodząc do pracy, której nie cierpimy, kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, usiłując zaimponować ludziom, których nie lubimy, udając kogoś kim nie jesteśmy.
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
Link do umowy darowizny nie jest dostępny tak na marginesie, ale znalazłem odpowiedni dokument. Teraz rodzi się pytanie. Czytając tę umowę znalazłem taki oto podpunkt:
Generalnie w samochodzie ubezpieczenie jest do 28.02.2015 lecz musi zostać uiszczona opłata drugiej raty. Dlatego też chcialbym to ubezpieczenie wycofać i przenieść je do ubezpieczyciela matki (gdyż to ona właśnie miałaby zostać współwłaścicielem).Wiem już, że w umowie z obecnym ubezpieczycielem mam błąd bo zawarcie tego ubezpieczenia powinno zaczynac sie w dniu w którym został zakupiony pojazd. I że będę musiał uiścić opłatę za okres w którym już posiadałem samochód. I teraz jak to się ma do wyżej wymienionego podpunktu? Z góry przepraszam za nieco chaotyczne opisywanie sprawy ale pierwszy raz jestem w tego typu sytuacjiDarczyńca oświadcza, że przedmiot darowizny wolny jest od obciążeń finansowych i praw osób trzecich.
Chodząc do pracy, której nie cierpimy, kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, usiłując zaimponować ludziom, których nie lubimy, udając kogoś kim nie jesteśmy.
zrob akt darowizny na mame, wpisz ja jako wspolwlasciciel. oplac polise do jej konca, dzien przed jej koncem wypowiedz lub zrob rekalkulacje na CIebie i na mame.
To, ze w trakcie trwania polisy OC wpiszesz ja do dowodu nic nie zmieni. nie mozesz ot tak wypowiedziec polisy OC podczas jej ochrony.
To, ze w trakcie trwania polisy OC wpiszesz ja do dowodu nic nie zmieni. nie mozesz ot tak wypowiedziec polisy OC podczas jej ochrony.