elektryczne szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

V12
Mały gagatek
Mały gagatek

elektryczne szyby

Post autor: V12 » ndz wrz 17, 2006 13:39

Witam
mam w MK3 przełaczniki do szyb przód ale nie działaja one mam w dzrzwiach takie silniki których mechanizm nie jest z niczym połaczony (kable dochodza )
http://img242.imageshack.us/img242/2834 ... 026fa3.jpg
tytaj fotka tego mechanizmu(trzeba dobrze monitor razjaśnić bo słabo widać) prosze o opinie na ten temat zaznaczam ze mam korbelki w dzrwiach a przełaczniki sa [/quote]

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » ndz wrz 17, 2006 14:15

Z tego co widac to masz "uniwersalne" siłowniki ktos chciał sobie załozyc elektryke ,ale lipa z tego wyszła

V12
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: V12 » ndz wrz 17, 2006 14:19

Aha czyli one sa uniwersalne a da rade z nich zrobić podnoszenie??????????

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » ndz wrz 17, 2006 14:27

V12 pisze:Aha czyli one sa uniwersalne a da rade z nich zrobić podnoszenie??????????
Jakos tam da rade to podłaczyc u mnie np tez sa takie uniwersale i wypadaja strasznie blado przy orginałach ,wiec szukam fabrycznych

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz wrz 17, 2006 15:46

Taka chińszczyzna jest g*** warta. Może juz sie to poprzedniemu wlascicielowi spieprzyła, po kilkumiesięcznym działaniu ;) Ja już wilę moje zakorbione szybki, niż mam trzymać kciuki czy tym razem się zamknie czy nie i patrzeć jak powoli się suną do góry.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz wrz 17, 2006 19:52

kolega Grzesiekk 1982 ma racje tylko jest małe ale, ja mam juz cztery lata załozone uniwersalne tylko troche lepszej firmy i chodzą mi bezawaryjnie , fakt ze przednie szyby chodzą trochę wolniej , bo tylne są mniejsze i troche lzejsze , ale za to jak Ci sie rozlecą orginalne to problem a mi jak sie zepsują to zakładam korbke i zamykam bez problemu (korbki orginalne zostawiłem sobie jakby co ) a niedawno podłączyłem sobie modół domykania i naprawde nie ma problemu

Awatar użytkownika
Cultstyle
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Cultstyle » ndz wrz 17, 2006 21:27

miś fazi pisze:kolega Grzesiekk 1982 ma racje tylko jest małe ale, ja mam juz cztery lata załozone uniwersalne tylko troche lepszej firmy i chodzą mi bezawaryjnie , fakt ze przednie szyby chodzą trochę wolniej , bo tylne są mniejsze i troche lzejsze , ale za to jak Ci sie rozlecą orginalne to problem a mi jak sie zepsują to zakładam korbke i zamykam bez problemu (korbki orginalne zostawiłem sobie jakby co ) a niedawno podłączyłem sobie modół domykania i naprawde nie ma problemu
O widze że kolega jest zadowolony z uniwersalnych, mógłbyś podać jakiej firmy masz te silniczki i gdzie to można kupić bo na allegro to najgorszą lipe wciskają byle sprzedać, też sie nad tym zastanawiam. Czy trzpienie od korbek wystają z boczków czy są jakoś zdejmowane i zastępowane innymi ? Czy podniosą ciężkie szyby w MK3 3D czy dać sobie spokuj ?

Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz wrz 17, 2006 21:54

ja mam MK3 i dają rade , troszke wystają ale są do tego zaślepki, tylko mysle czy nie udałoby sie troche tego obciąć to wtedy będzie równo z boczkiem ale jakoś mi to nie przeszkadza , firmy nie pamiętam wiem tylko ze są orginalnie włoskie a kupiłem je w Wieliczce i gość mi powiedział ze najlepsze i naprawde nie ma z nimi problemu tylko trzeba je zakładać porządnie a nie byle jak, jak byś chciał zakładać to mam pare rad

[ Dodano: 17 Wrz 2006 21:56 ]
a ja mam identyczne auto 1,8 ADZ

Awatar użytkownika
Cultstyle
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Cultstyle » pn wrz 18, 2006 11:41

To jakie są te rady, bo założyć napewno założe tyle ze teraz w pierwszej kolejności są sprężyny potem zimówki bo zima coraz bliżej :) no a potem może właśnie szyby

Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » wt wrz 19, 2006 09:55

po pierwsze jak zakładasz do drzwi przednich to zakładaj silnik z mechanizmem na blache , na zewnętrzną strone drzwi jest tam pod boczkiem takie jedno fajne miejsce , musisz przyłozyć boczek i dokładnie odmierzyć miejsce , to jest w okolicy zamka a tylne jest prościej bo jest tam więcej miejsca pomimo pozorów, ładnie sie mieści w srodku drzwi następna rada to jak będziesz zakładał mechanizm w miejsce korbki to nie przykręcaj na sztywno , wystarczy jeden uchwyt niech ma troche luzu, staraj sie zaginać za bardzo linek między silnikiem a mechanizmem korbki i najistotniejsze jak będziesz miał wszystko gotowe to będziesz miał w komplecie takie zabezpieczenia w postaci kóleczka ze stalowego drutu on zabezpiecza te plastikowe zębatki co są w miejscu byłej korbki , one mają wskoczyć do takiego rowka jak wskoczą to delikatnie je zalej klejem bo ja tego nie zrobiłem i musiałem rozbierać tapicerke drzwi bo wyskoczyły i zębatka sie zsuneła

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”