Metaliczny stukot w drzwiach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Siema, od paru dni mam problem bo przy hamowaniu/przyspieszaniu słyszę metaliczny stukot w drzwiach pasażera (przednich), juz dostaje *urwicy bo nie lubię jak cos jest nie tak, czy to jest jakas znana wada, która latwo wyeliminować? Uprzedzajac pytanie auto jest bezwypadkowe. Nie wiem czy to fatum ale w poprzednim aucie też tak miałem , tyle ze zdążyłem je sprzedać i problemu nie rozwiazalem .
Luz na zawiasach .... albo coś lata w środku pod blachą .... Przyczyn tyle co maneli pod tapicerką ...
Rozbierz i popatrz
Rozbierz i popatrz
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Tak jak mówi Haki, masz luz na zawiasach... Włóż w dolny zawias kawalek blaszki, a stuków już mieć nie będziesz. A opuściły Ci się drzwi?
a ja dam inną teorię - zaraz sprawdzimy czy mam rację - opuść szybę do połowy i sprawdź czy szyba ma luz - całkiem możliwe że rozsypuje a raczej rozsypał się jeden ze ślizgów odnośnika szyby
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Poprzedni właściciel już coś podłożył , najlepiej trzeba będzie wymienić cały zawias, ale to po zimie .
Póki co dla potomnych - najlepiej nasmarować zawiasy, póki co stukot ustał ale powyżej 150-160 huczy więc tak i siak zawias będzie nowy .
Póki co dla potomnych - najlepiej nasmarować zawiasy, póki co stukot ustał ale powyżej 150-160 huczy więc tak i siak zawias będzie nowy .