Tajemniczy przewód w Mk4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ArturSkarland
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tajemniczy przewód w Mk4
Witam
Ostatnio odkryłem w swoim Golfie 4 przewód wyglądający na antenowy. Wychodzi on z prawego słupka i jest poprowadzony niefabrycznie, pod listwami w okolice sterownika od poduszek powietrznych. Końcówka jest inna niż do radia, do tego radio golfoskie Gamma ma wpiętą oryginalną antenę z tyłu. VW posiada webasto, jednak grzanie to posiada inną antenę. Proszę o pomoc bo nie chciałbym rozbrajać słupka i podsufitki.
Oto ten kabelek
Pozdrawiam
Ostatnio odkryłem w swoim Golfie 4 przewód wyglądający na antenowy. Wychodzi on z prawego słupka i jest poprowadzony niefabrycznie, pod listwami w okolice sterownika od poduszek powietrznych. Końcówka jest inna niż do radia, do tego radio golfoskie Gamma ma wpiętą oryginalną antenę z tyłu. VW posiada webasto, jednak grzanie to posiada inną antenę. Proszę o pomoc bo nie chciałbym rozbrajać słupka i podsufitki.
Oto ten kabelek
Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
Tajemniczy przewód w Mk4
przewód od tel . pewnie masz też antene na dachu
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Tajemniczy przewód w Mk4
Witam.
Kabel RG-58 z tego co wiem to jest do zastosowań anten CB. Może ktoś prowadził sobie kabel od radia do anteny.
Kabel RG-58 z tego co wiem to jest do zastosowań anten CB. Może ktoś prowadził sobie kabel od radia do anteny.
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Tajemniczy przewód w Mk4
Też mam taki przewód, na jego końcu jest antena gsm. W dzisiejszych czasach, gdy telefony są dużo bardziej zaawansowane, te anteny nie mają już racji bytu.
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
- ArturSkarland
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tajemniczy przewód w Mk4
Antena na dachu wygląda niby standardowo, no chyba że się mylę
CB ma inną końcówkę, znacznie większą i nakręcaną a nie wkręcaną
Dodam jeszcze że wykryłem 2 ślady po wkrętach pod schowkiem. Być moze to ten moduł gsm
CB ma inną końcówkę, znacznie większą i nakręcaną a nie wkręcaną
Dodam jeszcze że wykryłem 2 ślady po wkrętach pod schowkiem. Być moze to ten moduł gsm
Tajemniczy przewód w Mk4
Mam kilka takich przewodów ale o mniejszej średnicy ..... zakończone dokładnie tą samą końcówką ..... na woreczkach napis SIEMENS ,,,
Wszystkie te graty były od ORI zestawów montowanych w DE do telefonów
Ps .. co do anteny --- Popatrz na SIRIO TRIFLEX radio -cb - gsm w jednej antenie
Wszystkie te graty były od ORI zestawów montowanych w DE do telefonów
Ps .. co do anteny --- Popatrz na SIRIO TRIFLEX radio -cb - gsm w jednej antenie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- ArturSkarland
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tajemniczy przewód w Mk4
Masz rację Kolego. Sprawdziłem antenę od spodu (pod sufitem) i wychodzą z niej 3 kable: radiowy, telefoniczny i... No właśnie tu jest zagadka bo jest cienki i z dziwną końcówką. Zamieszczam fotkę. Aha, antena nie może być do CB wg. mnie bo na czubku brak jakiejkolwiek regulacji (tak jak w przypadku Triflexa)
Ktoś orientuje się do czego on mógłby być? Jest nie podpięty do niczego
Ktoś orientuje się do czego on mógłby być? Jest nie podpięty do niczego
Tajemniczy przewód w Mk4
Być może jakiś zestaw głośno mówiący lub coś do navi tam siedziało ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Tajemniczy przewód w Mk4
ten czerwony to pewnie zasilanie jakiegoś wzmacniacza lub separatora w tej antenie
- ArturSkarland
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tajemniczy przewód w Mk4
Znalazłem na elektrodzie iż jest to kabel plusowy od wzmacniacza anteny. Tylko teraz pytanie, czy może to być dowolny plus po zapłonie czy wlec metry kabla od radia gdzieś z kostki?