Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
prysnij bezbarwnym sciemnieja
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Może przegiąłeś z ilością i grubością warstw.mass143 pisze:Pomalowałem rączki czarnym Bollem do zderzaków i wyszły szare/wyblakłe także nie jestem w ogóle zadowolony z tego.
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
Dwie warstwy, chyba trafiła mi się jakaś lipna puszka bo wyszły plamy jakieś jasne plamy i przebarwienia.
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
jak dla mnie to nie wstrząśnięta dobrze puszka.Skrzak pisze:Może przegiąłeś z ilością i grubością warstw.mass143 pisze:Pomalowałem rączki czarnym Bollem do zderzaków i wyszły szare/wyblakłe także nie jestem w ogóle zadowolony z tego.
chciałbym pomalować plastiki przy kierownicy, obudowę stacyjki, plastik wokół dźwigni zmiany biegów i popielniczki, oraz plastiki po bokach deski
co powiecie żeby tą gumową powłokę zetrzeć papierem ściernym, odtłuścić, a potem psiknąć ze 2-3 warstwy czarnym matem do plastików
co powiecie żeby tą gumową powłokę zetrzeć papierem ściernym, odtłuścić, a potem psiknąć ze 2-3 warstwy czarnym matem do plastików
GTB...
dzięki, tak zrobię,
pomalowałem w czarny mat przednie i tylne logo VW, z przedniego niestety już 2 odpryski,
muszę lepiej odtłuścić i położyć więcej warstw,
ale ze względu na pogodę trzeba chyba już poczekać z tymi wszystkimi plastikami do wiosny
pomalowałem w czarny mat przednie i tylne logo VW, z przedniego niestety już 2 odpryski,
muszę lepiej odtłuścić i położyć więcej warstw,
ale ze względu na pogodę trzeba chyba już poczekać z tymi wszystkimi plastikami do wiosny
GTB...
może pora roku nie ta, ale dzisiaj rozpocząłem zabawę z plastikami i poprawą logo vw,
kupiłem lakier czarny mat w spreju śnieżki 11 zł,
zmatowiłem - dwie gradacje, odtłuściłem, psiknąłem 3-4 warstwy,
z każdą warstwą wyglądało wszystko coraz lepiej,
teraz pytanie,
zostawić tak jak jest po 4-5 warstwach czy dać na to 1-2 warstwy bezbarwnego?
zostało mi trochę bezbarwnego akrylu i zastanawiam się czy po wszystkim jeszcze psiknąć na to
kupiłem lakier czarny mat w spreju śnieżki 11 zł,
zmatowiłem - dwie gradacje, odtłuściłem, psiknąłem 3-4 warstwy,
z każdą warstwą wyglądało wszystko coraz lepiej,
teraz pytanie,
zostawić tak jak jest po 4-5 warstwach czy dać na to 1-2 warstwy bezbarwnego?
zostało mi trochę bezbarwnego akrylu i zastanawiam się czy po wszystkim jeszcze psiknąć na to
GTB...
Czasem jak nie psikniesz zwykłym bezbarwnym to nie zaczną błyszczeć te matowe plastiki?
logo vw psiknąłem jakiś miesiąc temu matem, pojeździłem, przeżył kilka myjek, nie zrobił się błyszczący,
teraz psikam logo vw przód tył, plastiki we wnętrzu tj. obudowę kierownicy, wokół popielniczki i obudowy po bokach deski rozdzielczej tj. obudowę tam gdzie bezpieczniki
wcześniej miałem jakiś lakier no name to był prawdziwy ładny mat, teraz ten śnieżki trochę gorszy ale może być
zastanawiam się czy dać na to bezbarwny, na logo vw chyba dam, będzie trwalsze
teraz psikam logo vw przód tył, plastiki we wnętrzu tj. obudowę kierownicy, wokół popielniczki i obudowy po bokach deski rozdzielczej tj. obudowę tam gdzie bezpieczniki
wcześniej miałem jakiś lakier no name to był prawdziwy ładny mat, teraz ten śnieżki trochę gorszy ale może być
zastanawiam się czy dać na to bezbarwny, na logo vw chyba dam, będzie trwalsze
GTB...
-
- Nowicjusz
witam mam pytanie co sądzicie o regenerowanie plastików opalarka. próbował ktoś już, na pewno przy lakierze bym tego nie robił i ciekawe czy efekt jest tego wart czy po czacie się zrobi gorszy niż przed regenerowaniem
http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-odr ... a-opalarki" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-odr ... a-opalarki" onclick="window.open(this.href);return false;
Zabrałem się za swoje " gumowe plastiki " i na pierwszy ogień poszła rączka pasażera
Przed:
Po:
Przed:
Po:
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja mam z kolei porysowane lekko plastiki przy siedzeniach tylnych te na nadkolu i też się zastanawiam nad opalarkę. Chociaż czytałem że można to zrobić drobnym papierem ściernym i potem psiknąć Bollem strukturalnym. Tylko się zastanawiam jak z trwałością tego bolla?
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Boll po czasie robi sie połyskliwy w miejscu chwytania ,trzeba odnawiać