Szarpie kierownicą na boki przy nierównościach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z szarpaniem kierownicy na boki przy najechaniu na większe nierówności,dziury itp. Trzymam kierownicę i wyrywa mi ją z rąk jak jest jakaś większą dziura.Myslalem,że przyczyną są tuleje wahacza i je wymieniłem( ,a pozniej ustawiłem zbiezność .problem jednak nadal występuję.Jak byłem wczesniej na diagnostyce koles mi powiedział ,że do wymiany mam jeszcze łożyska amortyzatorów ale czy to one mogą być przyczyną tego? bo innych objawów nie widzę.żadnego skrzypienie itp. Jezeli chodzi o Maglownice to żadnych wycieków nie ma (wymieniona byla zresztą rok temu ).Proszę o pomoc bo jest to na prawdę męczące.
Najlepiej to pojedź na szarpaki. Sprawdzą ci coś jest uszkodzone na 100%.
Byłem i nic nie znalezli tylko łozyska amortyzatorów są do wymiany.otworzyl maskę koles i pokazywał mi na szarpakach ,że góra od amortyzatorów z obu stron ma luzy,a niby nie powinno tak być.Kazał wymienić łożyska amorków ale nie wiem czy to moze powodować moj problem
Zaznaczyłem 2 elementy o które mi chodzi
Zaznaczyłem 2 elementy o które mi chodzi
A jakie masz opony i na jakiś felgach jeździsz? Mam podobny problem ale u mnie wiem że to kwestia naciągu opon na felgę bo np. wcześniej przy 15" nie miałem takiego problemu (polskie drogi i tyle)
15cali 195/65
no ale jak jest z tymi łozyskami amortyzatorów?czy te luzy amorków mogą mieć wpływ na kierownicę???
no ale jak jest z tymi łozyskami amortyzatorów?czy te luzy amorków mogą mieć wpływ na kierownicę???
koles na diagnostyce powiedział mi wtedy aby wymienić łożyska ale czy wystarczy same je wymienić czy powinno się też poduszki????
Potwierdzam, sam się z tym borykałem. Komplecik Sachs'a Poduszko + Łożysko 40 zł
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
to samo miałem. Jak planujesz sam wymienić to lepiej, żebyś miał klucz udarowy pod ręką
znalazlem ZA 33ZL na jedną stronę poduszka +łozysko FEBI bilstein.warto?
Re: Szarpie kierownicą na boki przy nierównościach
Febi odradzam. Z Bilstein nie miałem styczności to nie wiem.kazik1906 pisze:znalazlem ZA 33ZL na jedną stronę poduszka +łozysko FEBI bilstein.warto?
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Re: Szarpie kierownicą na boki przy nierównościach
Dokładnie.wojti2006 pisze:najlepiej lemfeldera
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH