[mk2 RP] Odpalanie awaryjne na gazie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2 RP] Odpalanie awaryjne na gazie
Jak odpalić awaryjnie na gazie bo padła mi pompa paliwowa? Komputer Autronic AL-700, instalacja Lovato
pozdro!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam miałem polo z gazem na komputer i też czasem tak odpalałem, mianowicie trzeba wcisnąć kontrolkę wyłączającą gaz i przekręcić zapłon dioda ta zacznie mrugać i kiedy zaświeci się na stałe przekręcić kluczyk i uruchomić silnik, w tym czasie powinno być słychać to Prztyknięcie przełączenia na gaz. U mnie działało chyba że masz inny przełącznik gazu to nie wiem. Jesteś z Zamościa ja się dowiedziałem o takim odpalaniu u elektroników na spadku a gazownicy powiedzieli że nie da się odpalić na gazie. Próbuj pozdrawiam.
jusci, trzeba zrobić tak jak pisze marekx2710, nacisnij przełacznik w kabinie i trzymaj go, przekręć zapłon tak żeby kontrolki sie zapaliły, trzymaj przycisk tak długo aż zielona dioda przestanie mrugac i zacznie świecić swiatłem ciagłym i usłyszysz pstryknięcie eletrozaworu , teraz juz LPG jest uruchomione i możesz odpalac auto.
UWAGA! Zeby w ten sposób odpalać auto musisz mieć w konfiguracji Autronika uaktywniona opcję odpalanie awaryjne z LPG , jeśli ta opcja jest nieaktywna to nie odpalisz na gazie auto.
[ Dodano: Nie Wrz 17, 2006 09:42 ]
P.S. jusci, juz nie mieszkasz we Wrocku?
UWAGA! Zeby w ten sposób odpalać auto musisz mieć w konfiguracji Autronika uaktywniona opcję odpalanie awaryjne z LPG , jeśli ta opcja jest nieaktywna to nie odpalisz na gazie auto.
[ Dodano: Nie Wrz 17, 2006 09:42 ]
P.S. jusci, juz nie mieszkasz we Wrocku?
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
Niestety jeuż nie. Wróciłem na stare śmieci na wschód. Próbuję tu zrobić karierę. Trochę zal mi wroclawiahomsky pisze:P.S. jusci, juz nie mieszkasz we Wrocku?
[ Dodano: Nie Wrz 17, 2006 10:29 am ]
Wielkie dzieki panowie, auto odpalilo! Po punkcie dla was. Bede mial czym jutro ramo do pracy jechac no i po pompe
pozdro!