Dzisiaj zabrałem się za kończenie roboty z wczoraj i wymieniłem uszczelkę szyby co jednak nic nie dało
Podgiąłem nawet blachę co by lepiej dolegała do szyby ale tam w środku nadal jest sztorm. Więc teraz przyłożę się do dokładnego przyklejenia folii. Widocznie ten typ tak już ma i folia nie jest tylko dla wyglądu i spełnia swoje zadanie. Kupię jakąś profi taśmę klejącą i zrobię to już na amen

W końcu silniczek zrobiony więc nie będę musiał tam zaglądać znowu (oby

)
No i przyszedł czas na test relingów... Ojciec leje wodę na dach a ja w bagaju siedzę i ręcę mi opadają bo leci do tego plastikowego pojemnika po prawej z tyłu woda (ten za drzwiczkami w bagaju). Mówię sobie że to niemożliwe, że po takim uszczelnieniu nadal leci.. ni chu...
wszystkie relingi zrobione są na takie bitumiczne podkładki i nie ma szans by to przeciekło. Silikonu czerwonego do uszczelek pod pokrywą też nie żałowałem.
No to więc lejemy wodę punktowo. Najpierw szyba. Zalana z każdej strony - NIC. No dobra no to na reling. Leci. Potem starszy przez przypadek polał wodą tylną klapę tj szczelinę i wtedy dopiero POLECIAŁO!
Co się okazało ? A to :
Leci na łączeniach blach. Ja to zawsze muszę mieć nietypowe problemy i przed Wami właśnie takowy pokazany na zdjęciu jest

Wyglądem tej szpary nie ma się co sugerować bo i tak tam jest plastikowa zaślepka. Także to prawdopodobnie nie były relingi. One od początku były szczelne

No ale skoro wyciek już zlokalizowany to zabieram się na dniach za uszczelnienie

Jutro też przyjdzie kolejny szyber. Na dniach też zabiorę się za te elektryczne lusterka bo tak sobie leżą i leżą i nie ma czasu zrobić wiążki oraz podłączeniem telefonu + wywierceniem dziury w dachu. Nawet nie wiecie jak bardzo stęskniłem się za kompletnym środkiem i podsufitką
A na koniec foto obydwu parchów
Na razie passat zajmuje miejsce z boku ale jak już będzie zrobiony to zamienią się miejscami

Golf zimy i soli raczej nie zobaczy (biedny passat

)
Na razie brak funduszy na zrobienie nakrętek na gwincie. Na razie się to trzyma. 2100 PLN niestety sekwencja kosztuje:(