Witam ponownie.
Zajęło mi to kilka dni bo nie miałem gdzie i jak podłubać przy Golfiku (mieszkam w bloku i parkuję na ulicy). Ale, że padły klocki, pojechałem do znajomego na baze ciezarowek i przy okzji wlazłem pod samochód na kanale. Dołączam 2 fotki z tym co znalazłem:
[ Dodano: 12 Wrz 2006 23:08 ]
czerwone strzałki na 1 zdjęciu to przewód podciśnienia. Wychodzi on niewiadomo skąd
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jest przycze[iony plastikową opaską (żółta strzałka).
Na 2 zdjęciu widok z nieco innej strony i przy zbliżeniu. Widać 2 oberwane kableki (niebieska strzałka z napisem "2x"), idące w jednym plastikowym pancerzu z przewodem podciśnienowym. Przewód jest otwarty, niezalepiony błotem, ale sypie się z niego kurz-piaseczek. Niestety jest zwrócony ku dołowi, pod ukosem, w stronę baku.
Dwiema niebieskimi strzałkami oznaczyłem też 2 przewody, które wystają z tego urządzenia (nazwa robocza
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
) Są oberwane zaraz na początku, mają może 2 mm długości
Czerwona strzałka obik nich pokazuje jakąś miękką gumową, wystającą rureczkę (może 1-2 mm). Jest otwarta.
Tak to mniej więcej wygląda. Jurto prawdopodobnie pojadę tam na wymianę końcówki drążka. Jeśli tam będę, to wezme aparat i zrobię lepsze fotki. Dziś robilem starą komórką dlatego wyszły takie gówniaane
Na moje oko to przerwały się te 2 przewody doprowadzające napięcie, a wężyk podciśnienia powinien być osadzony na jakims króćcu w tej sterczącej rurce gumowej. Przewody z baku idą prawą stroną samochodu i są z litego tworzywa. Nie ma między nimi "szmacianych". Ten wychodzi gdzieś od lewej (fot 1). Nie widziałem tam żadnego innego, ale jutro poszukam dokładniej. Dobrze myślę?
I jeszcze jedno
![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
Tak sobie nad tym dumam... Między tylną ścianką, a mostem jest około 50 cm wolnego miejsca!! W pionie będzie pewnie 40 cm (Syncro mają wyżej podłogę bagażnika), jutro dokładniej się przyjrzę. Dziwne marnotrawstwo przestrzeni (zapewne względy technologiczne i koszty nie pozoliły). Aż się prosi coś tam zrobic:D Wszedł by tam na przykład bardzo duży bak na olej rzepakowy, mogł by być wstępnie podgrzewany elektryczną grzałką (zanim dojdzie do wymiennika ciepła na ukladzie chłodzenia silnika). Opis jak się zrobić układ na rzepak jest na technicznych na forum ale tutaj zbiornik nie musiał by zawadzać w bagażniku
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.