Mk3 wymiana anteny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

clip7
Nowicjusz
Nowicjusz

Mk3 wymiana anteny

Post autor: clip7 » wt wrz 12, 2006 17:41

G3 '95 1,9TD Mam zamiar wymienić antenę w tylnej, środkowej części dachu. Wiem, że trzeba wyciągnąć podsufitkę. Do tego trzeba odkręcić parę rzeczy i parę plastykowych osłon (słupek, po bokach przedniej szyby i z tyłu). Czy te osłony są na jakieś zatrzaski. Chodzi o to, żeby czegoś nie połamać?

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » wt wrz 12, 2006 18:29

Przednie słupki są na zatrzaskach lub spinkach jak kto woli... U mnie były trochę lęciwe i musiałem uzyc sily zeby to zdjac. Plastiki na slupkach srodkowych masz na srobach + mały zatrzask. Najgorsze moim zdaniem są plastiki w tylnej czesci na metalowych spinkach, zeby je wymontowac calkiem to trzeba rozbiewrac te parapety po bokach, ale ja nie chcac robic sobie wiecej roboty niz to konieczne tylko odpowiednio je odpielem i koleszka je przytrzymal... Potem wyjelismy podsufitkę. Ogólnie wszystko ładnie zejdzie tylko uwazaj zeby spinek nie pogubic bo te z tylu lubią sobie wystrzelić i wpaść gdzie nie trzeba.

Pozdrawiam
dzikgtc

raptorr
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: raptorr » wt wrz 12, 2006 18:33

hmm niekoniecznie zdejmowac podsufitke.

ja zrobilem tak: odworz bagaznik, podwaz tą poziomą listwę pod dachem i ją wyjmij(jest na zatrzaski i dwa jej konce trzymaja listwy boczne, ale jak sie umiejetnie podwazy to sie wyjmie bez urywanie czegos). Potem tylko delikatnie pociagnac podsufitkę w dol i już widać antenę. Miejsca mało ale da się ją odkręcić i zmienić.

Awatar użytkownika
GSOWIEC
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: GSOWIEC » wt wrz 12, 2006 22:02

raptorr pisze:hmm niekoniecznie zdejmowac podsufitke.

ja zrobilem tak: odworz bagaznik, podwaz tą poziomą listwę pod dachem i ją wyjmij(jest na zatrzaski i dwa jej konce trzymaja listwy boczne, ale jak sie umiejetnie podwazy to sie wyjmie bez urywanie czegos). Potem tylko delikatnie pociagnac podsufitkę w dol i już widać antenę. Miejsca mało ale da się ją odkręcić i zmienić.
Robiłem dokładnie tak samo - lepszego wyjścia nie ma!!!

:okej:

maximanek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: maximanek » śr wrz 13, 2006 06:59

No nie wiem czy sposób raptorra jest dobry ja próbowałem odciągnąć podsufitkę i zaczęła pękać na samym środku - nie wiem jak wasza ale moja jest zrobiona z jakiejś pianki. Wg mnie lepiej rozebrać całą.

Awatar użytkownika
Kubecek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Kubecek » sob wrz 16, 2006 15:56

Ja robilem tak samo jak RAPTTOR najpierw ta listwa w bagazniku,a reszta pokolei jak idzie odpinasz,ale musisz uwazac zeby nie zlamat zaczepow jak za mocno chwycisz. Zlozenie proste jak budowa cepa :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”