Jaki możliwie najmocniejszy silnik TDI zaaplikować mk3 ???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

greg

Post autor: greg » sob wrz 16, 2006 14:13

rhl22 pisze:a koszt wstawienia takiego silnika z całym "osprzętem" w jakiej kwocie miałby się zamknąć?
wszystko kwestia tego za jakie pieniadze znajdziesz - szukaj najlepiej po kraschteście tak żeby przodek był cały - bo potrzebujesz wszystkiego z przodu od silnika, chłodnicy, coolera, poprzez skrzynkę, wiazkę i kompa

[ Dodano: Sob Wrz 16, 2006 2:16 pm ]
http://mobile.de/SIDVroKwvl1begpKYxEvl9 ... 223652353& http://mobile.de/SIDVroKwvl1begpKYxEvl9 ... 223848978& o myślę o takim stanie - tylko za mniejsze pieniądze

Awatar użytkownika
rhl
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rhl » sob wrz 16, 2006 14:20

załatwić to myślę że coś się wynajdzie, ma się trochę znajomych to coś zawsze można spotkać, a koszty robocizny dobrych szpecy - bo ja niewielkie mam pojęcie by samemu to zrobić za długo bym to robił więc wolę komuś zapłacić ale mieć tę pewność że wszystko będzie hulało

greg

Post autor: greg » sob wrz 16, 2006 14:30

a co ma nie hulać? jak wkłądasz całość - to w czym problem? Musisz pamietać że muszą być też półosie i przeguby od tej wersji. Samo przekłądanie to jest pewna przyjemność.

wara99

Post autor: wara99 » sob wrz 16, 2006 14:32

koszt pewnie jest kosmiczny

greg

Post autor: greg » sob wrz 16, 2006 14:38

wara99 pisze:koszt pewnie jest kosmiczny
no pewnie - ale nie o kosztach i sensowności rozmawiamy tylko czy się da i co wsadzić.

[ Dodano: Sob Wrz 16, 2006 2:42 pm ]
swego czasu dumałem czy do mojego nie zrobić własnie takiego przeszczepa - kupuje kopletnie rozwalonego i wsadzam wszystkie bebechy wraz z wiązkami. Powiem szczerze - jeśli by mi się trafił idealny silniczek + skrzynka biegów 6 biegowa w przyzwoitych pieniądzach to czemu nie - policzmy - mam obecnie benzyniaka - koszt gazu to minimum 3,5tys. jeśłi bym wsadził mocnyego TDIka za ok 5tys. to i tak byłbym bardziej zadowolony niż z gazu a dodatkowo - obecny silnik i skrzynkę bym sprzedal lub przeszczepił do mk2 lub mk3 co pewnie też by fajnie chodziło, bo mk3 jest lżejsze od mk4 o 200kg

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”