nr silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
nr silnika
Witam jestem nowy na forum. Mam golfa 4 1.8T 180km i chcialybbym wiedziec jaki ma nr silnik gdzie sie on zajduje pomożecie? Potrzebuje go do kupna rozdządu bo gosciu od części i powiedzal zebym mmu dal nr silnika
-
- Nowicjusz
nr silnika. Pomoc...
tak wiem ale mialem wymieniany silnik. Poprzedni własciciel wymienil a ja tera tez nie wiem czy kupie rozrzą odpowiedni do mojego silnika. Tyle co wiem to to ze to silnik od audi tt 1.8 t 180km
nr silnika. Pomoc...
na obudowie po prawej chyba powinna być biała naklejka z kodem silnika,poszukaj pod osłoną plastikową białej naklejki z kodem kreskowym tam w połowie jest kod silnika
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
nr silnika. Pomoc...
Wzoruj się danymi z linków z mojego postu w tym temacie : viewtopic.php?f=2&t=325978&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli Twój silnik ma faktycznie 180 KM to pewnie będziesz miał oznaczenie AUQ. Jak widać na fotkach z linku, pola numerowego silnika szukaj na jego bloku z przodu tuż przy łączeniu ze skrzynią biegów a pod wężem wodnym idącym do chłodnicy zaś symbolu silnika szukaj na specjalnym wypuszczonym nadlewie tuż przy osłonie rozrządu z lewej strony pierwszego wtryskiwacza. Widać ten wypust i symbol silnika na drugiej fotce w tym linku : http://allegro.pl/silnik-1-8t-vw-golfiv ... 45203.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W Audi TT 1.8 T również był montowany ten silnik AUQ co w Golfie 4.
Jeśli Twój silnik ma faktycznie 180 KM to pewnie będziesz miał oznaczenie AUQ. Jak widać na fotkach z linku, pola numerowego silnika szukaj na jego bloku z przodu tuż przy łączeniu ze skrzynią biegów a pod wężem wodnym idącym do chłodnicy zaś symbolu silnika szukaj na specjalnym wypuszczonym nadlewie tuż przy osłonie rozrządu z lewej strony pierwszego wtryskiwacza. Widać ten wypust i symbol silnika na drugiej fotce w tym linku : http://allegro.pl/silnik-1-8t-vw-golfiv ... 45203.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W Audi TT 1.8 T również był montowany ten silnik AUQ co w Golfie 4.
-
- Nowicjusz