Abf poszedł do Tczewa. Kurde no sam nie wiem co jest problemem, czujniki pozmieniałem itp działają a kontrolka jak świeciła tak dalej się świeci...S. pisze:Nie masz gdzieś tego ABFa? może podstawić z niego czujniki?gentki pisze: Dodam że w marcu licznik jeszcze z abf'em współpracował bez problemówPozazdroscic, u mnie w mk2 nawet nie drgnąłgentki pisze:Dodam że dawca silnika jest z 2003 roku i teoretycznie obrotomierz nie powinien działać z licznikiem mk1, jednak po podpięciu pinu 37 z ecu działa obrotomierz
Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
[URL=https://matchnow.info] Girls in your city[/URL]
jak czujnik rozwiera po odpaleniu to chyba jest ok, oczywiście ten niskiego ciśnienia. Fakt do podstawy filtra dołożona została podstawka aby można było założyć dwa dodatkowe czujniki temperatury http://fmic.pl/podstawki-pod-filtr/1056 ... tatem.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale to raczej nie robiło by problemu.
Witam Panowie
Mam taki problem że po swapie z 1.6 AEH na 1.8T AUM nie działa obrotomierz i pika kontrolka oleju :/ Zegary zostały z 1.6 i są bez Can a sterownik silnika z 1.8t aum idzie po Can podobno. Jak to podłączyć?
Z góry dzięki
Mam taki problem że po swapie z 1.6 AEH na 1.8T AUM nie działa obrotomierz i pika kontrolka oleju :/ Zegary zostały z 1.6 i są bez Can a sterownik silnika z 1.8t aum idzie po Can podobno. Jak to podłączyć?
Z góry dzięki
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sygnał obrotów z wtyku T121 sterownika AUM pin 37 zielono brązowy przewód do niebieskiego wtyku T32 w liczniku pin 11czaro96 pisze:Witam Panowie
Z góry dzięki
Sprawdź miernikiem czy masz przejście z czujnika oleju do niebieskiego wtyku w liczniku T32 na pin 10
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
I zadziała to jeśli nawet moje zegary są bez can? Podłączałem obrotomierz wg tego i nie działa niestety :/
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Oprócz cana są też analogowe sygnały dla obrotomierza, prędkościomierza, lampka epc i zużycia paliwa.czaro96 pisze:I zadziała to jeśli nawet moje zegary są bez can? Podłączałem obrotomierz wg tego i nie działa niestety :/
U mnie działa z zegarami z corrado i wielu osobą na forum też z różnymi licznikami mk1, mk2 i mk3 bez problemu. Na pewno masz wszystko dobrze podpięte ??
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Podpięte mam wszystko wg schematu. Podłączałem się pod pin 9 pomarańczowej kostki zielono-brązowy przewód czyli 34 sterownika. Po swapie wszystko mi działa. Prędkościomierz, poziom paliwa, temperatura itd. nie działa jedynie obrotomierz i pikające ciśnienie oleju.
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sprawdź czy fizycznie znajduje się przewód w wiązce z T121/37 do T10/9, jest prawdopodobieństwo, że go tam nie ma i będzie trzeba dodrutować.czaro96 pisze:Podpięte mam wszystko wg schematu. Podłączałem się pod pin 9 pomarańczowej kostki zielono-brązowy przewód czyli 34 sterownika. Po swapie wszystko mi działa. Prędkościomierz, poziom paliwa, temperatura itd. nie działa jedynie obrotomierz i pikające ciśnienie oleju.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
potrzebuje skany z elsy rozpiski pinow ecu silnika 1,8 t aum octavia 2000r, i tez rozpiski pinow streownika wentylatorow z corrado 2,0 16v, 91r, wersja z klima
Panowie czytam troche o acruator'ze (grucha) i tak przemyślawszy sytuacje wydaje mi się że można by go przerobić co nieco żeby od wyższego ciśnienia puszczał , myślałem o jakiejś sprężynie , Macie jakieś pomysły ?
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki wielkie Zamontowałem zegary z Can 920 i poprowadziłem ten przewód i obrotomierz i inne rzeczy działająADi997 pisze:Sprawdź czy fizycznie znajduje się przewód w wiązce z T121/37 do T10/9, jest prawdopodobieństwo, że go tam nie ma i będzie trzeba dodrutować.czaro96 pisze:Podpięte mam wszystko wg schematu. Podłączałem się pod pin 9 pomarańczowej kostki zielono-brązowy przewód czyli 34 sterownika. Po swapie wszystko mi działa. Prędkościomierz, poziom paliwa, temperatura itd. nie działa jedynie obrotomierz i pikające ciśnienie oleju.
Miałbym jeszcze pytanie bo został mi problem OBD otóż wgl się nie łączy ze sterownikiem Ecu natomiast z airbag, abs łączy się bez problemu. Z tego co wychwyciłem to pin 43 ecu odpowiada za to? I tera musze się podłączyć bezpośrednio pod kostke OBD tym pinem? Dobrze myślę?
Z góry dzięki
dobrze prosto do złącza, szaro biały przewód pewnie.czaro96 pisze:Dzięki wielkie Zamontowałem zegary z Can 920 i poprowadziłem ten przewód i obrotomierz i inne rzeczy działająADi997 pisze:Sprawdź czy fizycznie znajduje się przewód w wiązce z T121/37 do T10/9, jest prawdopodobieństwo, że go tam nie ma i będzie trzeba dodrutować.czaro96 pisze:Podpięte mam wszystko wg schematu. Podłączałem się pod pin 9 pomarańczowej kostki zielono-brązowy przewód czyli 34 sterownika. Po swapie wszystko mi działa. Prędkościomierz, poziom paliwa, temperatura itd. nie działa jedynie obrotomierz i pikające ciśnienie oleju.
Miałbym jeszcze pytanie bo został mi problem OBD otóż wgl się nie łączy ze sterownikiem Ecu natomiast z airbag, abs łączy się bez problemu. Z tego co wychwyciłem to pin 43 ecu odpowiada za to? I tera musze się podłączyć bezpośrednio pod kostke OBD tym pinem? Dobrze myślę?
Z góry dzięki
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak masz licznik z canem to podłącz z ECU T121/43 do licznika T32a/5 i z licznika T32/25 do gniazda OBD T16/7czaro96 pisze: Miałbym jeszcze pytanie bo został mi problem OBD otóż wgl się nie łączy ze sterownikiem Ecu natomiast z airbag, abs łączy się bez problemu. Z tego co wychwyciłem to pin 43 ecu odpowiada za to? I tera musze się podłączyć bezpośrednio pod kostke OBD tym pinem? Dobrze myślę?
Z góry dzięki
Wtedy będziesz mógł się połączyć z ecu i z licznikiem. Możesz jeszcze podpiąć cana z licznika do obd.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA