Ciśnienie otwarcia wtryskiwacza.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

tzebrowski
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: tzebrowski » pt paź 10, 2014 08:21

Witam

Mam problem z jednym wtryskiwaczem dwusprężynowym do tdi vp (duże korekcje na vagu 1.8). Na maszynie okazało się, że wttrysk ma pierwsze ciśnienie 240 natomiast pozostałe wtryski mają 220. Czy te pierwsze ciśnienie może być przyczyną wysokiej korekcji?

srubox
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: srubox » pt paź 10, 2014 14:40

Wydaje mi sie że nie powinno miec to az takiego wplywu...o ile wtrysk nie leje. załóż ten wtrysk na inny cylinder i zobacz czy korekcja przeszła na inny cylinder...jesli tak to wtrysk jest uszkodzony...

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » pt paź 10, 2014 21:42

tzebrowski pisze: Na maszynie okazało się, że wttrysk ma pierwsze ciśnienie 240 natomiast pozostałe wtryski mają 220. Czy te pierwsze ciśnienie może być przyczyną wysokiej korekcji?
No raczej logiczne że jak ciśnienie otwarcia jednego wtrysku ,jest inne niż pozostałych ,nie wpływa to dobrze na prawidłową ich pracę ..chcesz się przekonać to nic prostrzego ...zamień sobie wtryski miejscami i zobacz na vagu jak zmienią się korekcje ...ale według mnie szkoda czasu na takie testy ...wtryski mają mieć takie same ciśnienia otwarcia i to jest oczywiste

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”