czujnik temperatury silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
od około roku dosyć często psuje mi się czujnik temperatury silnika wskazówka nie pokazuje 90 stopni. Również po sprawdzeniu przez mechanika komputerem temperatura wynosi poniżej 70 stopni.
Mechanik do którego jeżdżę za bardzo nie ma pomysłu jaka jest przyczyna psucia się czujnika temperatury (były zakładane czujniki oryginalne i podróbki).
Jeśli to ma jakieś znaczenie to auto jest przerobione na gaz.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł co może być przyczyną, ewentualnie od czego zacząć sprawdzanie?
Dziękuję za odpowiedzi.
od około roku dosyć często psuje mi się czujnik temperatury silnika wskazówka nie pokazuje 90 stopni. Również po sprawdzeniu przez mechanika komputerem temperatura wynosi poniżej 70 stopni.
Mechanik do którego jeżdżę za bardzo nie ma pomysłu jaka jest przyczyna psucia się czujnika temperatury (były zakładane czujniki oryginalne i podróbki).
Jeśli to ma jakieś znaczenie to auto jest przerobione na gaz.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł co może być przyczyną, ewentualnie od czego zacząć sprawdzanie?
Dziękuję za odpowiedzi.
Czujnik kupował mechanik, ale niestety nie wiem gdzie. Na czujniku były oznaczenia VW.
A czy po wymianie czujnika jest ok? Może zwyczajnie niedomaga ci termostat.
Re: czujnik temperatury silnika
Przepraszam za takie pytanie, ale czym różni się czujnik kupiony w ASO od tego kupionego w sklepie? Przecież to powinno być to samo.Qto pisze:to kup czujnik w ASO
Czujnik wymieniłem parę dni temu i jak na razie jest ok. Wcześniej wyglądało to tak, że po wymianie czujnika przez kilka tygodni było ok, a potem nagle czujnik padał, był wymieniany na inny i znowu kilka tygodni było ok.marcin7x5 pisze:A czy po wymianie czujnika jest ok? Może zwyczajnie niedomaga ci termostat.
Sprecyzuj, chodzi o czerwony czujnik temperatury wody, czy o termostat?
O taki czujnik chodzi19arek93 pisze:Sprecyzuj, chodzi o czerwony czujnik temperatury wody, czy o termostat?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tym że ten z ASO w większości przypadków działa...a ten ze sklepu w większości przypadków nie działa. Może to nie duża różnica, ale dla mnie istotna.Rafal_77 pisze: czym różni się czujnik kupiony w ASO od tego kupionego w sklepie?
czujnik jest jeden...i nie jest on czerowny19arek93 pisze:Sprecyzuj, chodzi o czerwony czujnik temperatury wody